Treffer ex-Utrechter Haller deert winnend Borussia Dortmund niet

14 september 2018, 22:21

Borussia Dortmund blijft ongeslagen in de Bundesliga. In de derde speelronde boekte de ploeg de tweede overwinning. In eigen huis was Dortmund met 3-1 te sterk voor Eintracht Frankfurt, dat oud-FC Utrecht-spits Sébastian Haller zag scoren en Jonathan de Guzman zag invallen.

De thuisploeg was het merendeel van de wedstrijd sterker dan de gasten uit Frankfurt, maar het duurde toch tot tien minuten voor rust voordat het Signal Iduna Park kon ontploffen: Adbou Diallo zette Dortmund op voorsprong.

Na rust zorgde een oude bekende voor de gelijkmaker en vreugde bij de bezoekers: twintig minuten voor tijd maakte Sébastian Haller de 1-1. Een kans op een punt zat er niet in voor Frankfurt, waar Jonathan de Guzman inviel. Luttele minuten na Hallers treffer zorgde Marius Wolf voor de nieuwe voorsprong. In de slotfase maakte de gehuurde Paco Alcácar aan alle onzekerheid een eind: 3-1.

Door de driepunter stijgt Dortmund in ieder geval voor even naar de koppositie in Duitsland. Bayern München, Hertha BSC en VfL Wolfsburg kunnen later dit weekend alweer over de geel-zwarten heen.