Tadic juicht niet tegen FC Groningen: "Scoren dus wel"

15 september 2018, 09:04

Scoort Dusan Tadic zaterdagavond, dan steekt hij zijn handen niet in de lucht. De Serviër neemt het de komende wedstrijd met Ajax op tegen FC Groningen, de club die hem naar de Nederlandse competitie haalde. Tussen 2010 en 2012 speelde Tadic voor de Groningers, om vervolgens naar FC Twente te verkassen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Tadic goede herinneringen te bewaren aan zijn tijd in het noorden. "De eerste club in het buitenland blijft altijd speciaal. FC Groningen geeft echt om spelers en probeert het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ik wilde inderdaad zo veel mogelijk zelf ontdekken", zegt de nummer 10 van Ajax. "Uiteindelijk heb je daar meer aan. Het vormt je karakter. Natuurlijk ben ik meer volwassen dan toen, maar qua beleving van mijn sport ben ik nog dezelfde."

Tadic heeft ervaring met het scoren tegen zijn oude club. Toen hij bij Twente speelde, maakte hij in vier ontmoetingen met Groningen vijf doelpunten. "Dat is wel bijzonder, ja. Alsof het zo moet zijn. Op de één of andere manier scoor ik altijd tegen Groningen. Juichen doe ik niet tegen oude clubs, scoren dus wel. Ik vind het niet gepast om overdreven blij te doen. Maar daar hoeft de aandacht van mij echt niet naartoe, hoor. Laten we maar winnen van FC Groningen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen