De Gier baalt van puntverlies: "Moeten die wedstrijden killen"

15 september 2018, 12:20

NEC-trainer Jack de Gier was vrijdagavond niet tevreden over de prestatie van zijn elftal in het duel met Jong PSV (4-4). De Nijmegenaren toonden, ook volgens de oefenmeester, karakter door een 2-4 achterstand weg te werken. Het gebeurde in een duel waarin de neutrale toeschouwer de grote winnaar was.

"We kwamen op het goede moment met 2-0 voor", aldus de trainer in gesprek met Omroep Gelderland. "Dan volgt het voorval met Jonathan Okita en is de concentratie, focus en organisatie weg. Na de 2-2 krijgt PSV een bepaald geloof." Dat bleek, want de Eindhovenaren scoorden er na rust nog twee.

Het was voor De Gier het teken om in te grijpen. "We hebben vreemd genoeg een aanvaller met Darri gewisseld voor een verdediger, Kvida. Brahim ging wat teveel naar binnen en we wilden het veld juist breed houden. Dan valt de 3-4 na een voorzet van Leroy Labylle via Ole Romeny bij de tweede paal en dan hebben we de mazzel dat we in de laatste seconde van de te korte blessuretijd 4-4 maken."

Ondanks het puntverlies roemde de trainer het karakter van zijn ploeg. "Zuur dat we in twee thuiswedstrijden punten laten liggen. We moeten die wedstrijden killen, want we hebben twee keer een 2-0 voorsprong verspeeld. Maar ik ben wel blij met het getoonde karakter. In deze competitie zullen we iedere wedstrijd aan de bak moeten. Dat is vandaag weer gebleken en dat zal voorlopig niet anders zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen