Transferweekje: Dybala kwijnt weg, Maher geeft voorbeeld

15 september 2018, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd, waarbij de namen van enkele topspelers opvallend vaak werden genoemd. Kunnen we over een paar maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Dybala kwijnt weg

Cristiano Ronaldo is sinds zijn komst bij Juventus daar de meestbesproken voetballer, maar afgelopen week was dat wellicht even Paulo Dybala. Terwijl de Portugees in Turijn achterbleef om hard te werken, zat Dybala met Argentinië op de bank. En op de bank zitten doet hij bij Juventus vooralsnog ook, tot verbazing van Alessandro Del Piero. "Ik zie in hem de ideale partner van Cristiano", aldus het clubicoon. Andrea Pirlo, een ander clubicoon, vindt juist dat hij nóg harder moet trainen, zoals Ronaldo doet. "Dan komt hij vanzelf in de ploeg, want zijn kwaliteiten staan niet ter discussie." Ook de voorzitter van Palermo, Dybala's oude club, deed een duit in het zakje. "Elke keer als Paulo niet speelt, moet ik huilen. Hij is een fenomeen en ik denk dat hij deze winter vertrekt bij Juventus." Dat laatste lijkt zeker het geval als hij niet gaat spelen bij de Oude Dame. Maar ligt de bal nou bij Juve of juist bij Dybala? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

{image[325825][right-half][]}Wie volgt na Maher?

Eredivisie-clubs kunnen de komende maanden geen spelers huren of van een andere ploeg overnemen, maar clubloze spelers kunnen wél worden aangetrokken. Adam Maher is daar een goed voorbeeld van: hij trainde enkele weken mee bij AZ, overtuigde de technische staf en zette woensdag zijn contract onder een eenjarig contract. Niet alleen AZ, maar ook NEC sloeg deze week toe. Mike Trésor Ndayishimiye, een Belgisch jeugdinternational, werd voor drie jaar vastgelegd. Nu rijst de vraag: welke spelers volgen? Mouinr El Hamdaoui traint mee bij Excelsior, terwijl spelers als Bilal Ould-Chikh, Miquel Nelom, Ard van Peppen, Ruud Boymans en Terell Ondaan nog helemaal geen club hebben. Wellicht dat zij advies kunnen inwinnen bij Maher.

Martial toch geen cadeautje

Louis van Gaal noemde Anthony Martial ooit een cadeautje voor zijn opvolger, maar José Mourinho weet niet goed wat hij aan moet met de Fransman. Het einde van zijn periode in Manchester lijkt in zicht, want Martial komt nauwelijks meer aan spelen toe bij de Engelse topclub. Mourinho maakte dit seizoen slechts één keer gebruik van Martial, die zijn grote belofte niet heeft ingelost. Inclusief bonussen betaalde Manchester United drie jaar geleden liefst tachtig miljoen euro voor de aanvaller, die alleen in zijn eerste seizoen in Engelse dienst zeker was van een basisplaats. Welke club verlost hem van zijn uitzichtloze situatie? En kan Martial elders wél laten zien wat hij in huis heeft?

Weer Neymar

Neymar blijft de gemoederen bezighouden. De 26-jarige Braziliaan was de afgelopen transferperiode één van de meest besproken spelers op de Europese velden. Ook nu de transferwindow dicht is, staat Neymar in de spotlights. Het is geen geheim dat Real Madrid in hem dé opvolger van Cristiano Ronaldo ziet, maar Neymar is vooralsnog speler van Paris Saint-Germain. De clubpresident van de Franse grootmacht, Nasser al-Khelaifi, zegt dat de Madrilenen achter de schermen hebben gesproken met de aanvaller. Daar zijn de Parijzenaars niet blij mee. "Dit zien we niet graag en we hebben daarom ook gepraat met Real Madrid. Het is belangrijk dat er niet achter de schermen gewerkt wordt aan een transfer. Dit verwachten wij van alle clubs, niet alleen van Real Madrid", aldus al-Khelaifi. De Madrilenen hebben nog geen adequate opvolger voor Ronaldo binnengehaald, dus men kan in Parijs de komende maanden wel een belletje uit de Spaanse hoofdstad verwachten.

{image[326424][left-half][]}Zidane zaagt aan stoelpoten Mourinho

Hoe lang is José Mourinho nog trainer van Manchester United? Het is de Portugees (nog) niet gelukt om de club terug te brengen naar de Engelse top. Mourinho zou daarnaast niet door één deur kunnen met directeur Ed Woodward. Verbeteren de resultaten niet snel, dan kan Mourinho zijn spullen pakken. Zijn opvolger lijkt bekend: Zinédine Zidane. De Fransman zou de droomkandidaat zijn van de Engelse topclub. Deze week zei Zidane dat hij binnen afzienbare tijd weer aan het werk zou gaan. "Ik ben ervan overtuigd dat het  niet lang duurt tot ik weer een team train", aldus de Franse oefenmeester. Eén en één is twee, zo lijkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen