Van Seumeren licht keuze toe: "Dick past bij deze club"

15 september 2018, 12:19

Dick Advocaat wordt aanstaande maandag gepresenteerd bij FC Utrecht. Het wordt de achtste coach in bijna elf seizoenen onder het bewind van clubeigenaar Frans van Seumeren. De keuze voor Advocaat is geen toeval, zo laat Van Seumeren weten.

"Je hebt een bepaalde cultuur als club en dan zoek je meestal mensen die de cultuur kennen en daarmee vertrouwd zijn", aldus de miljonair tegenover De Telegraaf. Dat gebeurde in het recente verleden ook, met Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong als trainers en Jordy Zuidam als technisch directeur. Zij zijn allen oud-speler van de club. Dat geldt ook voor Advocaat. "Dick heeft ook gewoon bij FC Utrecht gevoetbald en past bij deze club."

Met zijn ervaring kan Advocaat in meerdere opzichten iets betekenen voor de Utrechtse club. Allereerst kunnen de andere stafleden, zoals Ricky Kruys en Marinus Dijkhuizen (die weliswaar ervaring heeft, maar als trainer weinig succes had) de vruchten ervan plukken.

Daar komt bij dat de selectie van FC Utrecht bestaat uit slimme spelers, die de De Jong dreigden te overvleugelen. Daar zal bij Advocaat geen gelegenheid toe zijn. "Soms heb je een gifkikker nodig als trainer. Wij hebben ook nog eens een heel internationale groep met Zweden, Denen, Fransen en Duitsers. Dick heeft zich overal bewezen. Hij heeft in Engeland, Rusland, allemachtig waar niet, gewerkt. Mensen kijken tegen hem op", aldus Van Seumeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen