Scorende Wijnaldum helpt Liverpool langs Spurs

15 september 2018, 15:23   Bijgewerkt: 15 september 2018, 17:53

Liverpool is na vijf wedstrijden in de Premier League nog altijd foutloos. De formatie van Jürgen Klopp was op Wembley met 1-2 te sterk voor Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm de geblesseerde Hugo Lloris verging. Een andere Nederlanders eiste een hoofdrol op: Georginio Wijnaldum legde in de eerste helft met een trefzekere kopbal de basis voor de drie punten voor Liverpool.

De bezoekers, die buiten Wijnaldum ook met Virgil van Dijk in de basis begonnen, schoten uit de startblokken. Binnen één minuut leek Liverpool al op voorsprong te komen, maar het arbitraire trio keurde de goal van Sadio Mané af wegens buitenspel. Vijf minuten voor rust kwam die voorsprong er dan toch. Na een corner kopte Wijnaldum de bal over de doellijn. De reflex van Vorm kwam te laat om het eerste Premier League-uitdoelpunt van de international te voorkomen.

Spurs had eigenlijk weinig in te brengen in het eigen stadion. Liverpool was simpelweg beter en kreeg kansen op meer. Tien minuten na rust zorgde een ietwat gelukkige treffer voor de beslissing. Via de kluts en door de handen van de ongelukkige Vorm belandde de bal bij Roberto Firmino, die vanaf een meter of twee zomaar binnen mocht tikken.

Het bleek de nekslag voor Spurs, dat alleen in de laatste minuut van de blessuretijd nog wat terug kon doen via invaller Erik Lamela. De Londenaren kijken nu tegen een achterstand van zes punten op Liverpool aan. Na vijf potjes is Liverpool vooralsnog ongenaakbaar. Chelsea en Watford kunnen later dit weekend nog op gelijke hoogte komen als zij later vandaag (zondag) hun thuiswedstrijd winnen.