Wereldgoal Robben helpt Bayern, Dilrosun scoort voor Hertha

15 september 2018, 17:31   Bijgewerkt: 15 september 2018, 18:15

In de Bundesliga hebben de Nederlanders zich weer eens laten zien. Bij het winnende Bayern München was Arjen Robben met een fabelachtige treffer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Kilometers verderop zorgde Javairo Dilrosun voor de openingstreffer van Hertha BSC tegen het Wolfsburg van Wout Weghorst. Dat duel eindigde na een knotsgekke slotfase in 2-2. 

Bayern München – Bayer Leverkusen: 3-1

De openingsfase in München was op zijn minst spectaculair te noemen. De gasten uit Leverkusen kregen al snel een pingel en een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Doelman Manuel Neuer keerde de inzet vanaf elf meter in twee instanties, maar tot woede van heel München werd de pingel opnieuw genomen. De spelers van Bayern liepen te vroeg in. Wendell benutte de herkansing vervolgens feilloos: 0-1.

Binnen een kwartier was de schade gerepareerd. Corentin Tolisso maakte nog geen handvol minuten na de penalty voor de gelijkmaker en onze eigen Arjen Robben zorgde na nog geen kwart wedstrijd voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De 34-jarige buitenspeler volleyde een afvallende bal fantastisch binnen en bezorgde Bayern zodoende de winst. Die kwam namelijk niet in gevaar, zeker niet door een domme en schandalige overtreding van Leverkusen-speler Karim Bellarabi op Rafinha en een late 3-1 van James Rodrígues. Door de driepunter blijft Der Rekordmeister foutloos in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg – Hertha BSC: 2-2

Met Wout Weghorst in de spits leek het met de Nederlandse inbreng in deze Bundesligapot wel goed te zitten. De spits, twee weken geleden nog matchwinner tegen Leverkusen, wist ditmaal geen heldenrol op zich te nemen. Dat deed een andere Nederlander wel. De nog relatief onbekende Javairo Dilrosun (20), die in de jeugdopleidingen van Ajax en Manchester City speelde, werd dankzij een goal na een uur spelen de matchwinner. Tenminste, zo leek het lange tijd. Er volgde namelijk nog een adembenemde slotfase met drie goals in de laatste zeven minuten. Een benutte pingel van Yunus Malli betekende de 1-1. In de blessuretijd leek Ondrej Duda de gasten alsnog drie punten te bezorgen, maar Admir Mehmedi maakte in de slotseconde nog de 2-2. Zodoende staat beide ploegen keurig in de top van de Bundesliga met zeven punten uit drie wedstrijden.

Overige uitslagen:

FSV Mainz 05 – FC Augsburg: 2-1

RB Leipzig – Hannover 96: 3-2

Fortuna Düsseldorf – 1899 Hoffenheim: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen