AEK foutloos en als koploper naar Ajax na zege op Panionios

15 september 2018, 21:29

AEK Athene heeft ook de derde wedstrijd van de Griekse Süper League gewonnen. De ploeg die komende woensdag tegen Ajax speelt, won met 4-0 van Panionios en heeft daardoor na drie duels de volle negen punten verzameld. Bovendien kreeg het nog geen enkel tegendoelpunt in de Griekse competitie, waarin het met die negen punten ook aan kop gaat.

Marko Livaja en Helder Lopes - het duo dat tegen Ajax geschorst is - deed uiteraard wel mee zaterdagavond: sowieso rouleerde de ploeg amper voor het duel met Ajax in de Champions League. Het speelde met veel vaste basisspelers en dat leverde succes op: Ezequiel Ponce scoorde op slag van rust uit een prima voorzet van Petros Mandalos. Toen Anastasios Bakasetas na een klein uur de tweede maakte voor de thuisploeg, was dat voor trainer Marinos Ouzounidis het teken om voorzichtig wat spelers te wisselen.

Een van hen was Viktor Klonaridis en de Belg, die na tachtig minuten het veld betrad, was drie minuten na zijn entree direct trefzeker. Niet veel later vond hij nogmaals het net, op aangeven van Livaja - die in Amsterdam dus ontbreekt. Met zijn doelpunten was de eindstand op 4-0 bepaald en zodoende reist AEK als koploper met negen punten, zes doelpunten en geen enkele tegentreffer af naar Amsterdam.