AS Monaco wint wéér niet en pakt slechts puntje tegen Toulouse

15 september 2018, 22:03

AS Monaco heeft voor de vierde wedstrijd op rij niet gewonnen in de Franse Ligue 1. Nadat de ploeg de afgelopen duels verloor van Girondins Bordeaux (2-1) en Olympique Marseille (2-3) kwam het ditmaal niet verder dan een remise op bezoek bij Toulouse. De thuisploeg, die gedeeltelijk tweede staat na het gelijkspel, kreeg een punt na de late gelijkmaker van Aaron Leya.

Youri Tielemans had AS Monaco, de ploeg in nood, nog wel op voorsprong geholpen na een klein uur. Hij poeierde van buiten het zestienmetergebied tegen de onderkant van de lat, waarna de bal stuiterde en werd weggewerkt door Toulouse. Doellijntechnologie zorgde er echter voor dat de scheidsrechter de treffer tóch goedkeurde. Drie punten leverde dat doelpunt echter dus niet op, omdat Leya tien minuten voor het einde nog gelijk maakte. Monaco, inmiddels verdwaald onderin de Franse competitie, won tot dusver alleen het openingsduel van Nantes.

Bovenaan de Ligue 1 staat uiteraard Paris Saint-Germain met vijftien uit vijf duels. De kans dat zij dit seizoen Monaco, dat al meer dan de helft van het aantal verliespunten heeft verzameld dan in het hele kampioensjaar 2016/17, nog als serieuze concurrent krijgen, lijkt met de week af te nemen. Bekijk hier alle uitslagen in de Franse competitie van zaterdagavond.