Ajax zonder problemen langs Groningen en richting AEK

15 september 2018, 22:46   Bijgewerkt: 16 september 2018, 09:48

Ajax heeft zaterdagavond zonder problemen drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen (3-0). De Amsterdammers maakten er geen galavoorstelling van tegen de nummer zestien van de Eredivisie en namen in de tweede helft pas echt afstand, maar kwamen anderzijds ook geen seconde in de problemen. Hakim Ziyech blonk weer uit, Klaas-Jan Huntelaar was beslissend met twee doelpunten. 

Ajax zal ongetwijfeld even hebben meegekeken naar de slotfase bij ADO Den Haag - PSV. De Eindhovenaren liepen daar met een onvervalste zevenklapper van het veld en legden de druk bij de Amsterdammers. Volgende week staat immers de topper in de Eredivisie op het programma tussen PSV en Ajax. Om het gat weer te verkleinen naar twee punten moesten de Amsterdammers eerst langs het stugge FC Groningen, dat met een duidelijke missie naar Amsterdam was gekomen: de schade beperken en hopen op een punt.

Ten Hag spaarde niemand met het oog op het Champions League-treffen met AEK Athene komende woensdag en startte met zijn sterkste elftal. Dat was met David Neres aan de zijkant en zonder Donny van de Beek op het middenveld. Groningen speelde met vijf man in de verdediging, waarbij Julian Chabot zijn basisdebuut maakte en Mimoun Mahi weer terug te vinden was in de aanval.

In de tweede helft ploeterde Ajax weer moeizaam voort, naarstig zoekend naar de bevrijdende tweede treffer. Vermaakt werd het publiek niet echt, maar ook zij zagen dat het goed was toen Klaas-Jan Huntelaar na 66 minuten het duel besliste. De bal belandde enigszins toevallig voor de voeten van de spits van Ajax, maar hij bedacht zich niet en schoot vanaf randje zestienmeter met een volley hard binnen: 2-0.

Opstellingen en beoordelingen:

Ajax: Andre Onana 6.5; Noussair Mazraoui 6.5, Matthijs De Ligt 7, Daley Blind 7, Nicolas Tagliafico 7.5; Lasse Schöne 6,5 (77. Carel Eiting -), David Neres 5.5, Frenkie de Jong 6.5; Hakim Ziyech 8 (80. Zakaria Labyad -), Klaas-Jan Huntelaar 8.5, Dusan Tadic 8 (79. Donny van de Beek -)

FC Groningen: Sergio Padt 5; Tim Handwerker 4.5, Samir Memisevic 5, Julian Chabot 5 (80. Tom van de Looi -), Mike Te Wierik 5.5, Deyovaisio Zeefuik 4.5; Django Warmerdam 5, Ajdin Hrustic 5, Ludovit Reis 4.5 (80. Michael Breij), Ritsu Doan 6; Mimoun Mahi 5 (67. Mateo Cassierra -)

Man of the match: Klaas-Jan Huntelaar

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen