Huntelaar wist niets van records en was heel zeker over penalty

15 september 2018, 23:58

Klaas-Jan Huntelaar ging zaterdagavond over Marco van Basten heen qua doelpunten in de Eredivisie. Met zijn twee treffers maakte hij bovendien ook nog eens zijn 250ste en 251ste doelpunt in clubverband. Toch was de aanvaller zelf niet eens op de hoogte van die feiten. "De trainer vertelde het me vrijdag tijdens de training", aldus de doelpuntenmaker van de Amsterdammers.

Zijn eerste treffer kwam vanaf de penaltystip en dat Huntelaar die bal binnenschoot, was best opvallend. Niet zo lang geleden maakte Dusan Tadic duidelijk dat hij in principe de vaste nemer is bij Ajax. Vervolgens miste hij echter namens de Amsterdammers en óók namens Servië. "We staan beide op de lijst. Maar ik voelde me goed en wist honderd procent zeker dat hij er in zou gaan. Dus mocht ik hem nemen en scoorde", glimlachte Huntelaar, die Tadic niet lang hoefde te overtuigen, tegenover FOX Sports. "Hij merkte dat ik vrij zeker was dat ik zou scoren."

In het tweede bedrijf maakte Huntelaar ook nog zijn tweede van de avond en daarmee viel het duel definitief in het slot. "Groningen was met veel mensen aan het verdedigen, logisch in de situatie waarin ze zitten. Maar dat maakte het niet makkelijk. We hadden het eigenlijk wat eerder moeten beslissen, maar al met al was het wel een verdiende overwinning."

Dus kan Ajax met een goed gevoel toewerken naar de ontmoeting met AEK Athene. "Het was een goede generale", knikte Huntelaar, die denkt dat de Amsterdammers zeker een goede kans maken. "We kunnen het niveau aan, maar we moeten het wel laten zien. Elke wedstrijd weer. Als we het voetbal spelen zoals de laatste tijd, komt het goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen