De Jong witheet: "Dan flikker je ook alles door de kleedkamer"

16 september 2018, 08:40

Dat De Graafschap wedstrijden verliest in de Eredivisie, vindt Henk de Jong geen schande. Maar de manier waarop dat zaterdag gebeurde tegen VVV-Venlo (1-2) wel. De coach is zeer ontevreden over wat zijn ploeg op de mat heeft gelegd tegen de Limburgers.

De oefenmester stond na de wedstrijd zeer ontevreden voor de camera van FOX Sports. "Laten we reëel blijven. We zijn gewoon een Jupiler League-ploeg in de Eredivisie", begon hij zijn verhaal. "Dat betekent een ding: allemachtig gas geven. In de eerste helft, in de termen van Gertjan (Verbeek, red.), spelen we schijtbakkenvoetbal. Maar PSV haalt de punten en wij halen nooit meer een punt als we zo spelen. Daar was ik echt heel pissig om. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, want je flikkert dan ook alles door de kleedkamer."

De Graafschap kwam met een doelpunt in de tweede helft nog wat terug, maar stelde met name in de eerste helft echt teleur. Vervelend voor eigen publiek, weet De Jong. "Ik kan begrijpen dat het publiek fluit, dat was terecht. Met een beetje geluk hadden we eerder kunnen scoren, want we schieten de bal een keer op de lat vanuit een heel onnozele situatie. In de tweede helft zijn ze niet meer echt bij ons doel geweest, maar we moeten het toch echt zelf doen."

De Graafschap won in de eerste speelronde van Feyenoord, maar ging vervolgens vier keer onderuit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen