Viergever gelooft erin: "Gaan kansjes krijgen in Barcelona"

16 september 2018, 10:33

PSV heeft zaterdag de perfecte generale repetitie beleefd voor de wedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League. De Eindhovenaren sloegen een geweldig figuur door bij ADO Den Haag met 0-7 te winnen. Dat geeft vertrouwen, weet Nick Viergever.

De oud-Ajacied hoopt dat PSV een spelersgroep heeft die meekan op Champions League-niveau. "Ik denk dat je in elke selectie een mix moet hebben van ervaren en jonge spelers. Jongens die het allemaal al mee hebben gemaakt kunnen een bepaalde rust brengen, maar je moet het ook kunnen overbrengen", aldus Viergever tegen De Telegraaf. "Dat zag je ook in de play-offs tegen BATE Borisov. Sommigen waren toen wel onder de indruk van de Champions League, maar dat is geweest. Nu gaan we het in Barcelona laten zien."

Viergever heeft al ervaring met Europees spelen en weet wat er gevraagd wordt. "Je moet dicht bij jezelf en je eigen spelconcept blijven. En dan kijken hoe je je als team op het hoogste niveau kunt wapenen. Natuurlijk moet je respect hebben voor Barcelona, maar je zult altijd kansjes krijgen. Daar moet je voor gaan en in geloven. Als je er niet in gelooft, kun je beter thuis blijven."

PSV speelt dinsdag om 18.55 uur tegen Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen