AZ en Feyenoord delen de punten in wisselvallige wedstrijd

16 september 2018, 14:03

AZ en Feyenoord hebben in Alkmaar in een wisselvallig duel gelijkgespeeld. Voor rust was de wedstrijd aantrekkelijk en vielen beide doelpunten. Albert Gudmundsson zette de thuisploeg in de openingsfase op voorsprong. Vijf minuten voor rust zorgde Berghuis voor de gelijkmaker: 1-1. Daar bleef het na een tegenvallende tweede helft bij. Dieptepunt van het duel was het uitvallen van Myron Boadu, die een op het oog ernstige enkelblessure opliep.

De eerste helft was het aanzien meer dan waard. AZ overblufte Feyenoord in de openingsfase. De Rotterdammers kregen geen vat op de tactische list van de Alkmaarders, die op het middenveld telkens een mannetje meer hadden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Oussama Idrissi, maar hij schoot enkele meters over. Even later was het wel raak.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Feyenoord meer in het spel voor. De Rotterdammers hadden meer én langer balbezit. De grootste kans in die fase was voor Jens Toornstra, die na een geblokt schot van Jordy Clasie nét over schoot. Na ruim een half uur spelen volgde het meest trieste moment van het duel. Boadu raakte op het oog ernstig geblesseerd aan zijn enkel na een charge van Eric Botteghin. De jonge aanvaller moest het veld per brancard verlaten.

De tweede helft was evenwichtiger. Het duel was na rust niet overdreven hoogstaand, maar boeiend bleef het wel. Aan beide kanten waren er kansen. Zo kon Bjørn Johnsen na een prima aanval nét niet bij de bal komen en stuitte Eric Botteghin aan de andere kant op Marco Bizot. De grootste AZ-kans was wellicht voor Ricardo van Rhijn. De verdediger schoot op aangeven van Oussama Idrissi naast.

Verder stond het duel na rust vooral in het teken van spelers die terugkeerden op het veld. Zo viel Adam Maher na vijfenhalf jaar afwezigheid in bij AZ en maakte Nicolai Jørgensen zijn rentree bij Feyenoord. Tot veel ophef leidde dat allemaal niet meer. Daardoor won AZ voor de zeventiende keer op rij niet van een ploeg uit de traditionele top-drie, maar mag het wel een punt bijschrijven.

Opstellingen en beoordelingen

AZ: Marco Bizot 6,5; Jonas Svensson 6,5, Ricardo van Rhijn 6, Pantelis Hatzidiakos 6 (65. Adam Maher 6), Thomas Ouwejan 6,5; Fredrik Midtsjø 7, Teun Koopmeiners 6,5, Guus Til 6,5; Albert Gudmundsson 7, Myron Boadu 7 (34. Bjørn Johnsen 6), Oussama Idrissi 6,5 (81. Mats Seuntjens -)

Feyenoord: Justin Bijlow 6,5; Jerry St. Juste 6, Eric Botteghin 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Tyrell Malacia 7; Jordy Clasie 5,5, Jens Toornstra 6, Tonny Vilhena 6,5; Steven Berghuis 6, Robin van Persie 6 (85. Nicolai Jørgensen -) , Sam Larsson 6,5 (73. Luis Sinisterra -)

Man of the match: Albert Gudmundsson

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen