Van Bronckhorst kan leven met gelijkspel: "Terecht"

16 september 2018, 15:32

Feyenoord won de afgelopen drie wedstrijden, maar wist die lijn zondag niet door te trekken in Alkmaar. Op bezoek bij AZ werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan daarmee leven.

In de openingsfase haf Feyenoord het moeilijk, zag de trainer. Een treffer van Albert Gudmundsson zorgde voor een vroeg achterstand. "AZ ging fel van start en wij hielden de bal niet in de ploeg. Dat bleek ook in de situatie voorafgaand aan de 1-0 en AZ heeft de spelers om dat af te straffen. Of we verrast waren door hun speelwijze? Nee, we wisten dat het een lastig systeem is om tegen te spelen", zegt de coach op de clubwebsite.

Van Bronckhorst kan leven met het gelijkspel. "AZ kreeg meer kansen uit veldspel, terwijl wij gevaarlijker waren uit standaardsituaties. Een terechte uitslag", aldus de trainer, die Nicolai Jørgensen liet invallen. Hij maakte voor het eerst in maanden weer minuten en verving Robin van Persie. Dat duo samen laten spelen was geen optie voor de trainer. "Ik kijk ook naar de bezetting van het middenveld. We wilden de wedstrijd neutraal houden. Ik ben blij dat Nicolai weer terug is, dat is belangrijk voor het team. Hij wordt steeds sterker."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen