Bulthuis mist bereidheid bij Heerenveen: "Laten elkaar in de steek"

17 september 2018, 08:29

Dave Bulthuis was geenszins te spreken over het vertoonde spel van sc Heerenveen tegen Heracles Almelo. De verdediger vond het vooral een kwestie van mentaliteit, dat zijn ploeg wederom vijf doelpunten moest incasseren. "We laten elkaar in de steek en dat heeft met bereidheid en mentaliteit te maken", was zijn conclusie.

Tegenover de NOS ging de achterhoedespeler in op de prestaties van de Friezen. "Hier moeten we snel verandering in brengen", vond hij. "We hebben niet naar elkaar gewezen na de wedstrijd, het was namelijk een collectief falen." En volgens Bulthuis is dat al langer aan de gang. "We hadden wel wat punten, maar met een beetje geluk. Echt goed voetbal was het namelijk nog niet."

Tegen Heracles moesten de Friezen wéér vijf doelpunten incasseren in eigen huis, net als tegen Feyenoord. "Het lijkt wel of we zeggen van: schiet maar raak. Als Heerenveen-verdediger zit je niet op vijf tegengoals te wachten. We laten elkaar in de steek en dat heeft met bereidheid en mentaliteit te maken. Dat zag je bij Heracles wel: daar wilden ze wel het vuur uit de schoenen lopen."

Stevie Wonder

Ook vond Bulthuis dat het arbitrale kwartet niet helemaal vrijuit ging. De vrije trap waaruit Heracles scoorde, was er absoluut geen, vond hij. "Ze hebben allemaal mooie camera's tegenwoordig. Maar op het zestienmetergebied werd gefloten voor hands, maar zelfs Stevie Wonder ziet dat het geen hands was. En dan scoren ze daar ook nog uit…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen