Rosario niet bang voor zijn plek ondanks komst Gutiérrez

17 september 2018, 08:49

Pablo Rosario kreeg maandagochtend veel complimenten van Willem van Hanegem over zijn spel tegen ADO Den Haag en maakt sowieso indruk tot dusver in Eindhoven. Toch is het niet gezegd dat de middenvelder ook zijn basisplaats behoudt, want de concurrentie is met de komst van Érick Gutiérrez flink toegenomen. Toch is de voetballer vooral blij met zijn nieuwe ploeggenoot. "Guti brengt nieuwe energie. Geweldig dat we zo'n speler in ons midden hebben."

Dat vertelt hij in De Volkskrant. "Ik stond langs de lijn toen hij scoorde. Of ik bang ben voor mijn plek? Bij PSV is er altijd concurrentie", weet Rosario, die door Willem van Hanegem als een type Van Bommel werd benoemd. Zijn  deze zomer aangestelde coach heeft in elk geval vertrouwen in zijn pupil. Rosario: "Dit seizoen had ik echt het gevoel dat iedereen op nul begon. De jonge jongens kregen een kans van de trainer om zich te laten zien."

Dat deed hij en dus is Rosario inmiddels een vaste basisspeler bij PSV, dat in de eerste vijf duels een uitstekende indruk maakt in de Eredivisie. Toch wacht er dinsdagavond een heel ander kaliber in de Champions League: FC Barcelona met Lionel Messi. "Mijn oom speelde op de PlayStation met Barcelona, ik met Real Madrid. Straks kom ik hem, als ik speel, echt tegen, want hij komt vaak vanaf het middenveld. Het wordt een teamtaak om hem af te stoppen, dat lukt je niet met één man."

Hoewel de kansen van de Eindhovenaren klein worden geacht in Catalonië, is Rosario wel vol vertrouwen. "Als je ziet hoe we vandaag presteren, maken we tegen iedereen een kans", vond hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen