Advocaat wil met FC Utrecht carrière goed afsluiten

17 september 2018, 10:53   Bijgewerkt: 17 september 2018, 12:02

Dick Advocaat is gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Utrecht. De coach wordt voor de rest van dit seizoen aangesteld als hoofdtrainer, met Zjelko Petrovic als assistent. Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys blijven ook aan in de technische staf en met hen wil de ervaren coach de doelstelling, de play-offs, halen. Én hij wil zelf goed afscheid nemen. "Ik wil goed afsluiten in Nederland en dat kan bij FC Utrecht."

"We zochten een trainer met autoriteit, kwaliteit en ervaring, zodoende kwamen we bij Dick Advocaat uit", vertelde directeur voetbalzaken Jordy Zuidam bij de officiële presentatie. "Wij zijn hier als club ontzettend blij mee. Het werd mij al snel duidelijk in de gesprekken die wij voerden dat Dick met zijn enorme ervaring, persoonlijkheid en drive de juiste man is onze spelersgroep onder zijn hoede te nemen en onze sportieve doelen dit jaar te realiseren."

{image[326154][right-half][]}Goed afsluiten

"Het is een goede oplossing om niet thuis te zitten", glimlachte Advocaat, die oog-in-oog met de pers weer ouderwets zijn ding kon doen. Binnen tien minuten besloot de ervaren coach na een telefoontje van Frans van Seumeren om het te gaan doen. "Ik heb een verleden bij de club, het stadion en de supporters zijn geweldig. Bovendien wil ik goed afsluiten in Nederland en dat kan bij FC Utrecht."

De doelstelling van de oefenmeester is duidelijk: hij wil de play-offs halen met FC Utrecht. "Er staat een goede selectie, maar er is wel een hoop werk te verrichten. Dat is ook leuk", vond Advocaat, die schrok van het optreden van FC Utrecht in eigen huis tegen FC Emmen (1-2 verlies). "De kwaliteit is er zeker, maar de afstemming in het elftal is niet goed momenteel. Dat is de eerste zaak. Technisch staat er een goed fundament met een brede, kwalitatieve spelersgroep."

{image[328715][left-half][]}Feyenoord

In plaats van tegen FC Emmen staat er voor Advocaat nu een zware opgave tegen Feyenoord te wachten. Dat hoeft volgens Advocaat niet per se een nadeel te zijn. "Soms is het makkelijker om met een uitwedstrijd in De Kuip te beginnen dan thuis tegen Emmen", bedoelt de coach op het gebied van motivatie. "Er is geen tijd om lang op te bouwen. Via wedstrijden en trainingen moeten we er komen."

Advocaat gaat anders werken dan Jean-Paul de Jong: hij wordt geen Engelse manager, maar staat gewoon op het veld. "En als de andere drie assistenten, goed luisteren, kunnen ze zeker handig zijn", knipoogde de coach. "Marinus is spits geweest en kan daarover meepraten, Zjelko was middenvelder en heeft internationale bagage, Rick is een talentvolle trainer. Dat komt wel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen