Cocu blij met zege aangepast Fener: "Dit hadden we nodig"

17 september 2018, 13:23   Bijgewerkt: 17 september 2018, 13:34

Phillip Cocu is blij dat hij met Fenerbahçe weer eens voor een overwinning kon zorgen zondagavond. Dankzij een doelpunt van de jonge Elif Elmas stond de oefenmeester pas voor de tweede keer tijdens deze Süper Lig met drie punten. "Het was een goede en mooie avond voor ons, maar het kan nog een stuk beter", analyseerde hij.

Op de clubsite van Fenerbahçe ging hij in op de moeizame overwinning (0-1). "Dit hadden we hard nodig, want we hadden het moeilijk", wist Cocu. "Er hing een goede sfeer in het stadion en om eerlijk te zijn hadden we ook een beetje geluk, maar hier kunnen we mee door." Na een uur spelen maakte Elmas het enige doelpunt van de wedstrijd en deed dat als invaller. 

"Er waren een paar wissels en die pakten goed uit. De nieuwelingen vielen goed in", zag de oefenmeester, die echter nog niet de polonaise wilde lopen. "Ik kan moeilijk zeggen hoeveel tijd we nog nodig hebben. Maar de spelers passen zich goed aan. We hebben een bepaalde manier van spelen in gedachten, die wat anders is dan men hier gewend was. Voor dit duel kozen we ervoor om daarin een stapje terug te doen en wat verdedigender te beginnen, om zo het vertrouwen te herwinnen. Dat zal ook voor komende week gelden."

Dan staat Cocu met Fenerbahce, met wie hij Champions League-voetbal misliep, in de Europa League tegenover Dinamo Zagreb en later tegen Besiktas. "We hebben een geweldig team, maar de kritieken na drie nederlagen zijn normaal. We moeten laten zien dat we er mee bezig zijn en dat we ons willen ontwikkelen. Het is moeilijk om er een tijdslimiet aan te verbinden, want hoe succesvol die ontwikkeling is, hangt ook af van de resultaten."

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen