Buitenland: uitgerekend Petagna nekt Atalanta, Brighton gelijk

17 september 2018, 22:49

Atalanta Bergamo heeft maandag in de Serie A een vervelende nederlaag geleden. Op bezoek bij SPAL werd er met 2-0 verloren, met dank aan twee doelpunten van Andrea Petagna.

De spits werd deze zomer uitgerekend door Atalanta verhuurd aan SPAL en deed vanavond dus zijn eigenlijke werkgever pijn. Bij Atalanta kwam hij niet verder dan 11 goals in 75 duels, maar bij SPAL laat hij nu zien het scoren niet verleerd te zijn. In de 50ste minuut tikte hij de 1-0 binnen, terwijl een van richting veranderd schot zes minuten later de nekslag betekende voor Atalanta. De ploeg van Marten de Roon, die 75 minuten meespeelde, blijft daardoor steken op de dertiende plaats. SPAL staat zeer knap tweede na vier speelronden.

Southampton geeft het weg

Southampton heeft maandag een comfortabele 2-0 voorsprong weggeven tegen Brighton & Hove Albion: 2-2. Doelpunten van Pierre Højbjerg en Danny Ings (penalty) zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers kwamen terug. Shane Duffy scoorde 25 minuten voor tijd de aansluitingstreffer en Glenn Murray maakte het feest compleet door in blessuretijd een penalty te verzilveren. Bij Brighton speelde Davy Pröpper negentig minuten en deden Alireza Jahanbakhsh en Jürgen Locadia in de slotfase mee. Wesley Hoedt maakte de negentig minuten vol bij de thuisclub. Beide clubs staan na vijf wedstrijden op vijf punten.