Spoorboekje: Ajax tegen AEK, tops en flops CL-avond PSV

19 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 18 september 2018, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 19 september.

Specials

Tops en flops van de CL-avond van PSV

De eerste Champions League-avond van het seizoen is definitief achter de rug. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de Champions League-avond van PSV op een rij. 

AEK Athene onder de loep

Bayern München en Benfica hebben geen introductie nodig, maar wat kunnen we verwachten van Ajax-tegenstander AEK Athene? FCUpdate.nl neemt de vrij onbekende Griekse formatie onder de loep. Een ploeg die onder Marinos Ouzounidis aan een nieuw tijdperk is begonnen.

Wedstrijden

Ajax - AEK Athene (18.55 uur) 

Nadat PSV dinsdag al in actie kwam in de Champions League is het vandaag de beurt aan Ajax. De Amsterdammers bleken in de voorrondes te sterk voor achtereenvolgens Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev en plaatsten zich daardoor voor het hoofdtoernooi. Er zal vanavond eigenlijk meteen moeten worden gewonnen van AEK Athene, aangezien de Griekse formatie kan worden gezien als de zwakke broeder in deze groep. In de eigen competitie is AEK overigens goed begonnen: de eerste drie duels werden allemaal gewonnen.

Real Madrid - AS Roma (21.00 uur) 

Titelhouder Real Madrid maakt zich op de eerste Champions League-wedstrijd sinds de finale tegen Liverpool in mei. Zonder de vertrokken Cristiano Ronaldo mag de Spaanse ploeg meteen aan de bak, aangezien AS Roma op bezoek komt in Madrid. Bij de Italianen zitten Rick Karsdorp en Justin Kluivert bij de wedstrijdselectie. Kunnen zij zich vanavond meteen laten zien? 

Manchester City - Olympique Lyon (21.00 uur) 

In zijn eerste twee seizoenen als trainer van Manchester City slaagde Pep Guardiola er niet in om de cup met de grote oren naar Manchester te brengen. In zijn eerste jaar was AS Monaco in de kwartfinales te sterk terwijl Liverpool vorig seizoen in de achtste finales een maatje te groot was. Dit seizoen moet het beter, te beginnen thuis tegen Olympique Lyon. Of heeft Memphis Depay snode plannen?

Voetbal op tv

18.55 uur: Ajax - AEK Athene, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Benfica - Bayern München, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Real Madrid - AS Roma, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Manchester City - Olympique Lyon, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Valencia - Juventus, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen