Heel Mexico volgt verrichtingen van Chucky en Guti in Barcelona

18 september 2018, 18:46   Bijgewerkt: 18 september 2018, 20:59

Niet alleen in Nederland, maar ook in Mexico zal dinsdagavond de wedstrijd tussen FC Barcelona en PSV op de voet worden gevolgd. De populariteit van de Eindhovense club is door Hirving Lozano en de recente komst van Érick Gutiérrez naar grote hoogte gestegen. FCUpdate.nl spreekt hierover met Daniel Reyes, een Mexicaanse journalist die de verrichtingen van 'Chucky' en 'Guti' nauwlettend in de gaten houdt.

Toen Lozano iets meer dan een jaar geleden de overstap naar PSV maakte, kreeg Reyes een belletje uit Mexico. Of hij correspondent voor MARCA Claro wilde worden? Hij twijfelde geen moment, greep de mogelijkheid met beide handen aan en sindsdien is hij dé Lozano-volger. "Natuurlijk, PSV kreeg door Carlos Salcido, Héctor Moreno en Andrés Guardado al veel aandacht in Mexico. Maar zij zitten niet op het Chucky-niveau", doelt Reyes op de ongekende populariteit van Lozano in eigen land.

De Mexicaanse PSV-gekte neemt grote vormen aan, zeker nu Lozano's boezemvriend Gutiérrez óók in Eindhoven speelt. "Zijn presentatie werd zelfs live uitgezonden op de Mexicaanse televisie. Het ging in Mexico alleen maar over hem en de hereniging met Lozano. Het is natuurlijk ook een prachtig verhaal: Chucky en Guti zijn sinds hun elfde beste vrienden. Nu hebben ze beiden de overstap van Pachucha naar PSV gemaakt én hebben ze de kwaliteiten om het ver te schoppen."

Unieke positie

Door de komst van Gutiérrez heeft Reyes het weer wat drukker gekregen. Dat begon al bij zijn presentatie. "Toen heb ik hem niet alleen geïnterviewd, maar was ik daarna ook tolk voor andere media", vertelt de journalist. Want voor Guti geldt hetzelfde als Chucky: beiden spreken geen Nederlands of Engels. Daardoor bevindt Reyes zich in een unieke positie: hij is vaak de enige die zijn landgenoten kan spreken. "In Mexico zou dat heel anders gaan. Daar heb je zelfs bij wedstijden van kleinere clubs tientallen journalisten die spelers willen spreken, waardoor het in de mixed zone vechten is om een plek."

Waar Lozano en Gutiérrez gaan, daar is Reyes ook. Dus is hij voor de Champions League-ontmoeting met Barcelona aanwezig in de Spaanse stad. Maandag schoof Lozano aan bij de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Camp Nou. Dat was opvallend, zegt Reyes. Lozano is namelijk een man van weinig woorden. "Hij is geen grote prater, maar bij de persconferentie sprak hij honderduit. Ze zullen bij PSV wel hebben gedacht: 'dit is jouw moment'."

Mexicaanse Barça-droom

Want dat Lozano de ambitie heeft om later bij Barcelona te spelen, is geen geheim. De aanvaller verklapte op de persconferentie zelfs dat de Catalaanse club de afgelopen zomer interesse in hem toonde. Vertrekt Lozano in de toekomst naar Barça, dan maakt dat veel los in Mexico. "Rafael Márquez heeft er natuurlijk gespeeld, maar een verdediger heeft minder impact dan een aanvaller. Barcelona is – samen met Real Madrid – voor iedere Mexicaanse voetballer dé droomclub."

Dus heeft Lozano nóg meer reden om in Camp Nou een topprestatie te leveren. "Hij is een speler van grote wedstrijden, dus ik heb er vertrouwen in dat hij zichzelf laat zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen