Moedig PSV delft onderspit door individuele klasse Messi

18 september 2018, 20:56   Bijgewerkt: 18 september 2018, 23:01

Een dapper en gedisciplineerd spelend PSV heeft dinsdagavond in Camp Nou niet voor een stunt kunnen zorgen. FC Barcelona speelde ongeïnspireerd, maar kreeg het wel voor elkaar om vier keer te scoren: 4-0. Dat was onnodig, want PSV deed de hele wedstrijd aardig mee, maar miste het vernuft om Barcelona pijn te doen. Messi was de grote man bij de Catalanen, hij maakte er drie waaronder een prachtige vrije trap in de eerste helft.

Na alle overwinningen van PSV in de Eredivisie wachtte dinsdag de echte eerste test van het seizoen: FC Barcelona. Net als de ploeg van Mark van Bommel hadden de Catalanen tot nu toe alle duels in eigen land gewonnen (vier). Ondanks het krachtsverschil op papier achtte PSV zichzelf niet kansloos, terwijl het nog nooit op Spaanse bodem had gewonnen.

PSV kwam goed mee en had kreeg zelf ook wat halve kansjes. Zo poeierde Gaston Pereiro na vijf minuten spelen over en krulde Steven Bergwijn even later maar net naast. In de omschakeling was PSV gevaarlijk, het speelde zonder angst en deed zeker niet onder voor het sterrenensemble van Ernesto Valverde. Zuur was het daarom dat PSV na een half uur spelen toch de 1-0 moest incasseren. Dat de 1-0 voortkwam uit een standaardsituatie was gezien het wedstrijd beeld echter niet vreemd. Messi deed het voor Barcelona, hij krulde de vrije trap werkelijk schitterend in de kruising.

In de slotfase liep Barcelona dus uit naar een ruime overwinning. Messi completeerde daarin een hattrick: de Argentijn nam bij de 3-0 een pass van Ivan Rakitic in een keer op de voet en liet Zoet daarmee kansloos, de 4-0 maakte hij door weg te draaien bij Nicolas Isimat-Mirin en de lange hoek te vinden met een droge knal. De 2-0 kwam van de voet van Ousmané Dembélé, hij krulde de bal keurig in de hoek.

PSV, dat zich kranig had geweerd, droop zo toch af met dikke cijfers. Dat was onnodig, aangezien het in meerdere fases prima meekwam met Barcelona. Begin oktober speelt het tegen Inter, maar eerst wacht zondag mede-titelkandidaat Ajax.

Opstelling PSV: Jeroen Zoet 6, Denzel Dumfries 6.5, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 5.5 (67. Nicolas Isimat-Mirin 5), Jose Angelino 6.5, Jorrit Hendrix 7, Pablo Rosario 6 (82. Érick Gutiérrez -), Gaston Pereiro 6.5, Steven Bergwijn 7 (78. Donyell Malen -), Luuk de Jong 6, Hirving Lozano 5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen