Groep D: Rodrigues helpt Galatasaray aan droomstart

18 september 2018, 22:54

In de op papier zwakste groep van de Champions League is Galatasaray het Europese avontuur begonnen met een 3-0 zege op Lokomotiv Moskou. De geboren Rotterdammer Garry Rodrigues had met het openingsdoelpunt een groot aandeel in de zege op de Russen. In de andere wedstrijd in Groep D speelden Schalke 04 en FC Porto gelijk.

De wedstrijd in Istanboel was nog maar een paar minuten oud toen Rodrigues de score opende. De pijlsnelle aanvaller, in Nederland nooit echt doorgebroken, verraste doelman Guilherme met een hard schot in de korte hoek. Diezelfde keeper zag er ook niet helemaal goed uit bij het tweede doelpunt van de Turken, een vrije trap van Eren Derdiyok.

Bij de Turkse formatie speelde Ryan Donk de hele wedstrijd mee. De centrale verdediger speelde in het verleden al verscheidene Europese wedstrijden, maar debuteerde tegen Lokomotiv in het miljardenbal. Hij zag in de slotfase Badou Ndiaye een tweede gele kaart ontvangen, maar met tien man liep Galatasaray door een doelpunt van Selcuk Inan zelfs uit naar 3-0.

Remise in Gelsenkirchen

De wedstrijd tussen Schalke 04 en FC Porto kende geen winnaar. De Duiters namen na een uur spelen door een doelpunt van Breel Embolo de leiding, nadat Alex Telles voor rust een strafschop had gemist. De Portugezen kregen een kwartier voor tijd weer een penalty, die wel werd verzilverd. Dit keer ging niet Telles, maar Otavio achter de bal staan: 1-1.