Groep A: Atlético en Borussia Dortmund starten uitstekend

18 september 2018, 22:52

De eerste twee duels in groep A van de Champions League leverden twee uitoverwinningen op. Atlético Madrid en Borussia Dortmund deden goede zaken door te winnen van respectievelijk AS Monaco en Club Brugge. De Fransen waren in eigen huis nog wel op voorsprong gekomen, maar nog voor rust poetste Atlético Madrid de achterstand weg. Borussia Dortmund won in de slotfase in Brugge.

AS Monaco – Atlético Madrid 1-2

AS Monaco en Atlético Madrid presteren in de competitie beide tot nu toe wisselvallig. AS Monaco staat vijftiende, Atlético Madrid negende. In de eerste helft kwamen de Fransen op voorsprong dankzij een doelpunt van Samuel Grandsir. Dat gebeurde na knullig verdedigen van de Spanjaarden. Nog voor rust boog Atlético Madrid het duel om. Diego Costa maakte na ruim een half uur de gelijkmaker en op slag van rust kopte José Giménez een corner binnen: 1-2. Na rust gebeurde er niets opzienbarends meer in Frankrijk, waardoor de Spanjaarden met een goed gevoel de competitie zullen hervatten.

Club Brugge – Borussia Dortmund 0-1

Club Brugge hield lange tijd goed stand tegen Borussia Dortmund. In een aantrekkelijk duel kregen beide ploegen kansen, maar trokken de Duitsers uiteindelijk na een knullige goal aan het langste eind. Matej Mitrovic schoot de bal vijf minuten voor tijd tegen invaller Christian Pulisic aan: 0-1.