Gullit stoort zich aan Neymar en Mbappé tegen Liverpool

19 september 2018, 13:55

Het wordt voor Paris Saint-Germain dit seizoen eindelijk tijd om te oogsten in de Champions League, maar de Parijzenaars zijn slecht aan de groepsfase begonnen. Dinsdag werd er met 3-2 verloren bij Liverpool. Ruud Gullit vindt dat Neymar en Kylian Mbappé een groot aandeel hebben in het verlies.

Beide spelers maakten een luie indruk en lieten hun team af en toe in de steek, zag Gullit. "Ze kunnen dit gedrag veranderen, zeker Neymar", zegt Gullit tegen beIN Sports. "Dit deed hij niet toen hij bij Barcelona speelde. Niet met Messi en Suarez. Hij moest hard werken, dat was het plan. Zoals de regel om de bal na twaalf seconden terug in het bezit te hebben. Neymar maakte daar deel van uit. Maar op deze manier lukt het niet. De andere spelers zullen het wel doen, maar op het internationale niveau tegen clubs als Liverpool kan je je dit niet veroorloven."

Gullit hoopt dat Neymar en Mbappé hun houding gaan veranderen. "Ik hoop dat de trainer tegen Neymar zegt dat hij mee moet werken, maar dat weten we niet", zegt Gullit. "Het ergste is dat Mbappé nog een geweldige impact heeft door de 2-2 te scoren. Maar deze houding kun je je niet permitteren op dit niveau. Je kan mogelijk nog één vedette hebben, maar niet twee. Ik herinner me dat Frank Rijkaard Ronaldinho naar Barcelona haalde. Dat was toen een middenvelder, maar Rijkaard zette hem linkbuiten. Daar werd hij top en was hij minder schadelijk voor de defensie. Maar als je er twee hebt, dan heb je problemen."

Lees ookDe tops en flops van de Champions League-avond van PSV

Pakt Ajax de eerste Champions League-punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen