Ten Hag roemt volwassen spel Ajax en prijst invallers

19 september 2018, 21:24

Erik ten Hag is een trotse trainer. De oefenmeester van Ajax zag zijn ploeg woensdagavond het Champions League-seizoen starten met een dikverdiende 3-0 zege op AEK Athene. "Missie geslaagd", concludeert Ten Hag in gesprek met Veronica.

De coach van Ajax roemt het geduld van zijn ploeg. Ajax had het met name in de eerste helft lastig met de Griekse formatie, die ver inzakte. "We hebben geweldig en volwassen gespeeld. We moesten heel geduldig zijn, onze kansen afwachten en scherp zijn op de juiste momenten."

Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Nicolas Tagliafico. De Argentijn maakte vlak voor tijd zijn tweede van de avond. Tussendoor scoorde Donny van de Beek, die als invaller binnen de lijnen kwam. "De spelers die erin zijn gekomen, hebben het stuk voor stuk geweldig gedaan. Ze gaan meteen mee in het niveau. Dat laat zien dat we een brede kern hebben."

Blessure Huntelaar

Na een uur spelen ging Klaas-Jan Huntelaar met hamstringklachten naar de kant. "Hij is er uit voorzorg uitgehaald", legt Ten Hag uit. Onduidelijk is of de spits PSV-uit haalt. Tegenover het uitvallen van Huntelaar stond wel de rentree van Kasper Dolberg. "Hij heeft lang niet gespeeld, dus hij moet nu de competities bezig zijn ingepast worden en zijn ritme vinden. Hij is een rasvoetballer, maar nog niet honderd procent fit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen