Tops en flops van Champions League-avond van Ajax

20 september 2018, 12:34   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 10:47

De eerste Champions League-speelronde van het nieuwe seizoen zit erop. Op de tweede avond gebeurde van alles: Ajax kende een geslaagde rentree in het miljardenbal, Olympique Lyon stuntte op bezoek bij Manchester City en Cristiano Ronaldo kreeg een rode kaart. FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje en focust zich met name op Ajax - AEK Athene.

Tops

Nicolás Tagliafico

Donny van de Beek

Vorig seizoen was hij nog basisspeler, in de huidige jaargang moet Donny van de Beek het bij Ajax hebben van invalbeurten. De teleurstelling was groot bij de middenvelder toen niet hij, maar Carel Eiting in de basis bleek te starten tegen AEK. Door een blessure van Klaas-Jan Huntelaar kreeg Van de Beek alsnog een halfuur speeltijd. Daarin liet hij zien een échte professional te zijn. Van de Beek viel uitstekend in en bekroonde zijn invalbeurt met een heerlijk doelpunt. Met de armen over elkaar en een emotieloos gezicht juichte de middenvelder. Daar bedoelde hij niets mee, zei hij na de wedstrijd. Van de Beek heeft Erik ten Hag in elk geval weer stof om over na te denken gegeven.

Renato Sanches

Olympique Lyon

Dé stunt van de avond vond plaats in het Etihad Stadium. Daar werd titelkandidaat Manchester City verrassend aan de kant gezet door Olympique Lyon (1-2). Memphis Depay speelde een degelijke wedstrijd, maar grote man aan Franse zijde was Nabil Fekir. De middenvelder annex aanvaller bleef deze zomer verrassend in de Ligue 1 en liet in Manchester weer zien van onschatbare waarde te zijn voor Lyon. Niet alleen verzorgde hij een assist, ook maakte hij een doelpunt. Er moeten nog vijf wedstrijden worden gespeeld, maar Lyon staat er na één speelronde heel goed op.

Flops

Carlos del Cerro Grande

Het was niet de avond van Carlos del Cerro Grande. Wie? Del Cerro Grande, de scheidsrechter bij Ajax - AEK Athene. Het is dat de Amsterdammers eenvoudig wonnen, anders was er na de wedstrijd veel meer kritiek geweest op het optreden van de leidsman. De Spaanse arbiter zat er in de Johan Cruijff ArenA een paar keer flink naast. Zo verzuimde hij voor rust de Grieken met geel te bestraffen nadat Frenkie de Jong werd vastgehouden en Hakim Ziyech de weg werd versperd. Pas ver in de tweede helft trok de scheidsrechter een kaart nadat Alef een harde overtreding op Daley Blind had begaan. Vervolgens gaf de Spanjaard nog vier kaarten, waarvan drie aan Ajax. En had Del Cerro Grande niet naar de stip moeten wijzen toen David Neres in het strafschopgebied omver gebeukt werd?

Cristiano Ronaldo's avond

Fernandinho

Een unsung hero wordt Fernandinho in Manchester genoemd. De Braziliaan valt zelden op bij Manchester City, maar is inmiddels al meer dan vijf jaar basisspeler in Engeland. Opvallen deed Fernandinho tegen Olympique Lyon wél, in negatieve zin. De middenvelder was namelijk betrokken bij beide tegendoelpunten in de 1-2 nederlaag. Bij de eerste goal gaf hij een verkeerde breedtepass, waarmee een tegenaanval van Lyon werd ingeleid. De aanval werd uiteindelijk afgerond door Gnaly Cornet. Niet veel later ging Fernandinho weer de fout in: hij liet zich op eigen helft de bal aftroeven, waarna Nabil Fekir scoorde. Een slechte beurt voor de Braziliaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen