Aubameyang's vader is aangesteld als de bondscoach van Gabon

20 september 2018, 16:58

Pierre-Emerick Aubameyang krijgt zijn vader als bondscoach bij de nationale ploeg van Gabon. Pierre-François Aubameyang, zoals diens naam luidt, is namelijk aangesteld als opvolger van José Antonio Camacho, die de boel niet op de rit kreeg bij het Afrikaanse land. In een kleine twee jaar kwam hij slechts tot twee zeges, waardoor hij na het verloren duel met Zambia aan de kant werd gezet.

Dat laat de voetbalbond van Gabon weten via de officiële kanalen. Daniel Cousin wordt de assistent van Aubameyang senior, die overigens nog maar weinig ervaring heeft als coach. De tachtigvoudig oud-international van Gabon had namelijk nooit eerder een land of club van enig niveau onder zijn hoede. Met zijn eerste klus mag hij meteen aan de bak en heeft hij dus de leiding over zijn zoon.

De coach staat voor de zeer zware opgave om zich nog te plaatsen voor de Afrika Cup van 2019. Na twee duels in de kwalificatieronde staat Gabon derde van de vier ploegen, met drie punten achter Burundi. De tweede plaats biedt nog uitzicht op deelname aan de Afrika Cup, terwijl de nummer 1 - op dit moment Mali en dat is de eerstvolgende opponent in de kwalificatieserie - zich rechtstreeks plaatst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen