Groenendijk over vernedering: "Gaat toch in de koppies zitten"

20 september 2018, 17:52

Alfons Groenendijk heeft afgelopen week veel tijd en aandacht besteed om de nederlaag tegen PSV (0-7) uit de hoofden van de spelers van ADO Den Haag te werken. Na een kleine week denkt dat oefenmeester dat het gelukt is en dat zijn elftal - ondanks de schorsing van Tom Beugelsdijk - klaar is voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. "Dat we verloren van PSV, hebben we grotendeels zelf gedaan. Dus moeten we gaan herstellen."

Dat vertelde de oefenmeester op het clubkanaal van ADO. "We hebben een aantal dagen nodig gehad om het uit de hoofden te krijgen. Zelfs woensdag merkte ik dat het nog in de koppies zat. Het is natuurlijk een ultieme vernedering en je wordt er overal op aangesproken", aldus Groenendijk, die had gedacht dat zoiets zijn ploeg niet meer zou overkomen.

"Ik had gedacht dat we verder waren, maar het is wel gebeurd en dat hebben we ook nog eens grotendeels zelf gedaan", vond hij. Toch hoopt de coach tijdens het lastige uitduel met Vitesse op herstel. "Dat begint met heel hard werken en veel plezier hebben." In Arnhem kan de coach geen beroep doen op verdediger Beugelsdijk, hij is geschorst na zijn gele kaart van vorige week.

Afwezigheid Beugelsdijk

"We hebben alle posities dubbel bezet. Jongens staan te trappelen en te wachten op hun kans. Dan moet je hen, de jongens die achter die bepaalde basisspelers zitten, ook het vertrouwen geven", aldus Groenendijk. "Maar er moet wel gepresteerd worden, anders ga je wellicht ook om je heen kijken. We moeten ons er wel van doordrongen zijn dat het nu echt even moet gebeuren bij ADO."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen