Groep G: stunt van Gerrard bij Villarreal, weer tegenvaller Spartak

20 september 2018, 21:05   Bijgewerkt: 20 september 2018, 21:13

Steven Gerrard heeft voor een verrassing gezorgd in de Europa League. Hoewel zijn ploeg Rangers FC een stuk minder was dan Villarreal, bleken de Schotten wel uiterst effectief. Uit twee pogingen scoorden ze twee keer en grepen zo een punt. Verder was er voor Spartak Moskou wederom een tegenvallend resultaat: zij gingen ook onderuit op bezoek bij Rapid Wien

Villarreal - Rangers FC 2-2?

De rentree van Rangers FC onder leiding van Steven Gerrard verliep in de eerste helft verre van soepeltjes op bezoek in Spanje. Binnen een minuut schoot aanvaller Carlos Bacca namelijk van ver heerlijk raak met de buitenkant van zijn voet. Keeper Allan McGregor had het vervolgens een uur lang druk, maar hield zijn ploeg op de been. De goalie van Rangers zag hoe Scott Arfield met de eerste Schotse poging van de wedstrijd de gelijkmaakte namens de bezoekers.

Lang stond de gelijke stand echter niet op het scorebord, want invaller Gerard bezorgde zijn naamgenoot aan de andere kant een slechte dienst. De aanvaller schoot in de korte hoek direct raak en deed de gelijkmaker van Arfield ongedaan. Omdat Rangers bijzonder effectief bleef, kreeg het echter alsnog een punt en zorgde het voor een verrassing: een kwartier voor tijd maakte Kyle Lafferty, uit de tweede Schotse poging, weer gelijk (2-2).

?Rapid Wien - Spartak Moskou 2-0

Zonder Denis Glushakov en Andrei Yeshchenko (geschorst na een Instagram-like) en Nederlander Quincy Promes (vertrokken naar Sevilla) en met een zwakke start in de Russische competitie, werd het ook in Oostenrijk een slechte avond voor de Russen. Na een hoekschop van Rapid, redde keeper Aleksandr Maximenko op de lijn. Maar die bal kwam vervolgens heel ongelukkig tegen de voeten van Artiom Timofeev (1-0). Hoewel Spartak vervolgens scoorde, werd die treffer afgekeurd wegens buitenspel. Toen Thomas Murg vervolgens de tweede maakte van de thuisploeg en Spartak een open kans miste, was het duel gespeeld. Weer een tegenvaller voor Spartak.