Groep A: Bayer toont veel veelkracht tegen Lukoki, Zürich wint

20 september 2018, 22:58

Bayer Leverkusen is de groepsfase van de Europa League met pijn en moeite gestart met een overwinning. Ondanks een razendsnelle 2-0 achterstand op bezoek bij Ludogorets, knokte de hekkensluiter van de Bundesliga zich nog terug tot een 2-3 overwinning. Op Cyprus had FC Zürich aan alleen een strafschop genoeg voor drie punten.

Ludogorets - Bayer Leverkusen 2-3

Binnen een half uur stond Bayer Leverkusen, dat in de Bundesliga nog geen punt heeft gepakt uit drie duels, ook op bezoek bij Ludogorets - met Jody Lukoki in de basis -, met 2-0 achter in Bulgarije. Andrei Keserü opende na acht minuten de score, die na een half uur via werd verdubbeld door Marcelinho. De aanvaller kreeg een heerlijk assist van Wanderson, die zijn collega met een fraai hakje bediende.

Maar de bezoekers bleken wel degelijk over veerkracht te beschikken. Kai Havertz maakte de belangrijke aansluitingstreffer vlak voor rust in de verre hoek, terwijl na ruim een uur Isaac Thelin profiteerde van een foutje van keeper Renard, die de voorzet van Julian Brandt los liet. Toen vijf minuten later Havertz opnieuw vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig binnenschoot, was de ommekeer compleet. Bayer pakt in de Europa League wel drie punten: kunnen ze zich in de Bundesliga ook oprichten? In de Europa League lukte het in elk geval wel.

AEK Larnaca - FC Zürich 0-1

De grootste verliezer op Cyprus waren de toeschouwers, want veel gebeurde er niet in de hoofdstad van het eiland. Dus dat het enige doelpunt uit een strafschop moest vallen, was misschien wel tekenend voor de wedstrijd. Daniel Mojsov maakte een driftige sliding, maar kreeg daarbij de bal tegen zijn hand in het zestienmetergebied. Benjamin Kololli ging namens Zurich achter de bal staan en schoot vanaf elf meter uitstekend binnen. Ondanks een oliedomme rode kaart van Pa Madou Jagne, hij kreeg twee keer geel, kwam de zege van de bezoekers niet meer in gevaar.