Groep C: Bordeaux verliest, Fischer belangrijk bij Kopenhagen

20 september 2018, 23:27

Op voorhand leek Slavia Praag misschien wel de minst sterke ploeg uit Groep C, waarin geen uitgesproken favoriet zit. Maar na de eerste speelronde staan de Tsjechen wel bovenaan, dankzij een knappe overwinning op Girondins Bordeaux. Die kwam tot stand dankzij een werelddoelpunt van Jaromír Zmrhal. In Denemarken was oud-Ajacied Viktor Fischer met een assist heel belangrijk voor FC Kopenhagen.

Slavia Praag - Girondins Bordeaux 1-0

Het ontslag van Gustavo Poyet heeft Girondins Bordeaux nog maar weinig goeds gebracht. In de Franse Ligue 1 staat de formatie op de voorlaatste plaats met slechts vier punten en ook in de Europa League werd er donderdagavond verloren. Op bezoek bij Slavia Praag werd de prachtige treffer van Jaromír Zmrhal, hij schoot uit de draai hard en hoog in de tegendraadse bovenhoek, de Franse formatie fataal (1-0).

FC Kopenhagen - Zenit St. Petersburg 1-1

Met oud-Ajacieden Nicolai Boilesen (hij pakte na een kwartier voetballen een gele kaart) en Viktor Fischer in de ploeg, liet FC Kopenhagen prima spel zien tegen de Russen. Hoewel Zenit wel iets sterker was en terecht op voorsprong kwam via Róbert Mak, hij werd vlak voor rust op het randje van buitenspel weggestuurd door Sebastián Driussi, bleven de Denen overeind. Na ruim een uur voetballen kwam een schot van Fischer voor de voeten van aanvaller Pieros Sotiriou, die binnen tikte en zo stond Kopenhagen opeens weer naar Zenit (1-1). Diep in blessuretijd zette Zenit nog aan, maar pakte het alleen nog gele kaarten voor Claudio Marchisio en Artem Dzyuba.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen