Cocu erkent verantwoordelijkheid en biedt aan fans excuses aan

21 september 2018, 07:58

Phillip Cocu kreeg donderdagavond een volgende fikse tegenvaller als trainer van Fenerbahçe: op bezoek bij Dinamo Zagreb ging de oefenmeester in de Europa League met zijn ploeg pijnlijk onderuit (4-1). De coach ging na afloop dan ook flink door het stof over de wanprestatie. "Onze excuses naar al onze fans en onze club. We hebben extreem slecht gepresteerd."

Op de clubsite blikt de coach terug op het zeer matige optreden in Kroatië, waarin Fenerbahçe kansloos werd gelaten. "Of er kritiek komt van de fans? Het zou me verbazen als dat er niet zou zijn. Ik ben enorm teleurgesteld en voor de supporters geldt ongetwijfeld hetzelfde", liet Cocu weten. In de Turkije media werd al groots uitgepakt: zo schreef Fanatik dat de Nederlandse coach zich maar beter kan richten op een enkeltje terug naar Nederland.

Zelf is hij alleen maar bezig met het treffen met Besiktas, zo verzekerde hij. "Dat zal een andere westrijd zijn, een belangrijke derby. Na de laatste overwinning tegen Konyaspor (0-1) willen we dat een goed vervolg geven." Wel moet zijn ploeg dan meer laten zien dat het écht wil winnen, vond Cocu. "Dat toonde Dinamo namelijk wel. Je kunt goed of slecht spelen, maar als je niet alles geeft, wordt het onmogelijk."

Dat hij als coach verantwoordelijk was voor het pijnlijke verlies, erkende hij overigens ook. "Ik ben verantwoordelijk en weet hoe dat aankomt bij de fans. Dat frustreert, maar ik reken erop dat mijn spelers voor het duel met Besiktas wél 200% gemotiveerd zijn", aldus Cocu. Mocht het duel met landgenoten Ryan Babel en Jeremain Lens verloren gaan, dan lijkt de positie van de Nederlandse inhoudbaar in de Turkse hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen