Jurjus waarschuwt ploeggenoten: "Er moet wel iets veranderen"

21 september 2018, 09:07

Hidde Jurjus kent na een zwaar jaar met Roda JC, met wie hij degradeerde uit de Eredivisie, en heeft het tot dusver met De Graafschap ook niet bepaald makkelijk op het hoogste niveau in Nederland. De laatste vier duels pakten De Superboeren slechts één punt en dus geeft de doelman een waarschuwing af aan zijn ploeg. "De winst op Feyenoord, 2-0 op de eerste speeldag voelt, al als een eeuwigheid geleden."

Dat vertelt hij in De Gelderlander. Sinds die zege op de openingsspeeldag werd het voetbal steeds een beetje minder, met als dieptepunt afgelopen weekend tegen VVV-Venlo (1-2). "Tegen VVV was ons spel De Graafschap-onwaardig", vond de goalie. "Er zat opnieuw te weinig energie in. Dat zorgde na afloop voor veel negativiteit. Het slechte gevoel werkte een paar dagen door in de groep, maar nu moet de knop weer om."

Om te voorkomen dat Jurjus weer degradeert, net als in 2016 met de Doetinchemmers, is er ander spel nodig. "Wat ik ervan geleerd heb? Dat de punten in het begin net zo belangrijk zijn als op het laatst. Bij Roda dacht iedereen dat het vanzelf goed zou komen, maar het kwam niet goed. Als je dat denkt, kom je aan het einde punten tekort", waarschuwt hij. "We moeten echt alles uit de kast halen. En dan nog moeten we goed spelen om wedstrijden te kunnen winnen. Strijd en beleving zijn de eerste vereisten."

Vooralsnog heeft de goalie er overigens wel vertrouwen in dat het allemaal nog goed komt met De Graafschap. "Ik zie het positief in, maar er moet wel iets veranderen. Het begint met hard trainen en elkaar stimuleren. In de partijtjes op de training wordt er alles aan gedaan om te winnen, dat moeten we vertalen naar de wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen