Jansen wil zich met FC Twente revancheren in topper met Ajax

21 september 2018, 10:35   Bijgewerkt: 21 september 2018, 10:40

Niet alleen in de Eredivisie van de mannen staat dit weekend een topper op het programma, ook bij de vrouwen staat er een kraker op de rol. FC Twente, de nummer twee van vorig seizoen, ontvangt kampioen Ajax. Ondanks een matige start aan de competitie is Renate Jansen vol goede moed over een succesvolle afloop tegen de Amsterdammers.

Na de 1-0 overwinning op PSV, kwam er vorige week op bezoek bij PEC Zwolle (4-2) een flinke tik voor de Tukkers. "Dat was een pijnlijke nederlaag en zeker onnodig", vertelt ze op de clubsite. "In de eerste helft hadden we de controle en creëerden we genoeg kansen. We scoorden in die fase te weinig, maar met de rust stonden we wel voor. In de tweede helft gaven we die voorsprong weg en nam PEC Zwolle het heft in handen. Ze kregen daardoor meer energie en wij verloren de grip."

Het resultaat was een verlies en dus wil Jansen zich dolgraag herstellen tegen concurrent Ajax. "De Amsterdammers hebben een sterke ploeg, maar het maakt voor ons niet uit welke tegenstander we treffen na de verliespartij. We willen gewoon laten zien wat we kunnen. Het zal echter niet gemakkelijk worden. Beide teams zijn zo in het begin nog zoekende en dat zal zich mogelijk ook vertalen naar het duel. Met de steun van het publiek moeten we er voor zorgen dat de punten bij ons blijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen