Kluivert onderuit met Roma bij basisdebuut, Nuytinck wint

23 september 2018, 16:56

Justin Kluivert heeft zijn basisdebuut in de Serie A bij AS Roma geen goede indruk gemaakt. De Romeinen gingen op bezoek bij Bologna onderuit (2-0), in het duel waarin de Nederlandse buitenspeler al na een uur naar de kant werd gehaald. Ook Udinese (van Chievo) en SS Lazio (van Genoa) kwamen zondagmiddag tot een zege in de Italiaanse competitie.

Door de nederlaag blijft AS Roma na vijf duels op vijf punten staan en won het tot dusver nog maar eenmaal in de Serie A. In dat eerste duel was er als invaller nog een goede rol weggelegd voor Kluivert, maar inmiddels hangt de vlag er wat anders bij. Nadat hij niet in de Champions League-selectie zat, zou er wat onrust zijn geweest rondom zijn persoon. Tegen Bologna kreeg hij voor het eerst een kans in de basis, maar kon niet voorkomen dat Federico Mattiello de score met een schot in de verre hoek opende.

Toen Federico Santander vervolgens 1-op-1 met Robin Olsen de tweede maakte voor de thuisploeg, die tot dusver slechts één punt had verzameld, wisselde Eusebio Di Francesco na een klein uur meteen. Hij haalde Kluivert naar de kant voor Cengiz Ünder, maar dat mocht niet baten: er werd niet meer grescoord. Verdediger Rick Karsdorp zat niet bij de selectie, Mitchell Dijks bleef bij de thuisploeg negentig minuten op de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen