Buijs baalt van rode kaarten: "Dom en is een gebrek aan ervaring"

23 september 2018, 17:31

Danny Buijs baalde van de rode kaarten die FC Groningen tegen AZ kreeg. De oefenmeester zag hoe twee van zijn spelers, Deyovaiso Zeefuik en Ajdin Hrustic, van het veld werden gestuurd in eigen huis zondagmiddag. Beide kaarten waren in zijn ogen onnodig én dom. "Je benadeelt je ploeg er mee en dat heeft te maken met ervaring, slimheid en gogme", vond hij.

Tegenover FOX Sports blikte de coach terug op het duel. "Als je op de middellijn zo'n overtreding maakt, is dat dom", vond hij over de prent die Zeefuik kreeg na het ingrijpen van de VAR. "Maar ik heb dit als voetballer ook meegemaakt. Als je jong bent, doe je dat. Daar moet hij van leren", vond Buijs, die zag hoe tot overmaat van ramp ook Ritsu Doan nog een strafschop miste.

Hoewel Groningen nog lang stand hield, was Buijs wel realistisch over de uiteindelijk 1-3 nederlaag. "Na de rust krijgen ze meteen vier, vijf grote kansen. Sergio Padt hield ons een paar keer knap op de been. We knokten ons terug in de wedstrijd, maar na de 1-2 wist je dat het over was." En dus was er weer een nederlaag voor het FC Groningen van Buijs, maar de oefenmeester wilde desondanks niet in paniek raken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen