Oppermachtig PSV legt een bijzonder zwak Ajax op de pijnbank

23 september 2018, 18:34   Bijgewerkt: 24 september 2018, 03:30

PSV heeft zondagavond in eigen huis met duidelijke cijfers titelconcurrent Ajax opzij gezet. In een wedstrijd waarin de Eindhovenaren met name voor rust uiterst effectief voor de dag kwamen, waren treffers van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Hirving Lozano genoeg om Ajax op de pijnbank te leggen. De Amsterdammers kwamen er nauwelijks aan te pas en moesten zodoende, net als in april toen PSV kampioen werd, met een 3-0 nederlaag terug naar huis.

In een rechtstreeks duel om de koppositie begonnen beide ploegen fel en energiek. Het eerste kwartier leverde over en weer wat speldenprikken op, maar stond tevens bol van de spanning. Het was voorzichtigheid troef van beide kanten. PSV voetbalde zich, gesteund door haar eigen publiek, ondertussen steeds beter in het duel en kwam na zo'n twintig minuten ook op voorsprong. Steven Bergwijn werd weggestuurd door Luuk de Jong, maar stuitte op Andre Onana. De rebound kwam echter terecht in de voeten van Pereiro, die maar weer eens bewees dat topwedstrijden hem wel liggen. Hij schoot hem langs Onana, al leek de bal zeker houdbaar.

De Amsterdammers gingen het vervolgens proberen met wat schoten van afstand, maar die konden Jeroen Zoet daarmee absoluut niet in de problemen brengen. De normaal zo flitsende voorhoede van Ajax zat volledig in de tang bij met name Angeliño en Denzel Dumfries, waardoor PSV eigenlijk simpel richting het eindsignaal kon voetballen. PSV neemt met de 3-0 zege afstand van de rest van de ranglijst en staat nu vijf punten los van Ajax en Feyenoord, die beiden dertien punten hebben verzameld. Bovendien komt deze klap bijzonder hard aan in Amsterdam, waar men revanche wilde nemen op het kampioensduel in april. Dat is in elk geval niet gelukt, in tegendeel.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling PSV: Jeroen Zoet 7, Denzel Dumfries 8, Daniel Schwaab 7, Nick Viergever 6.5, Angelino 7.5; Pablo Rosario 6.5, Jorrit Hendrix 7.5, Gastón Pereiro 7 (70. Erick Gutiérrez 7); Steven Bergwijn 7.5 (79. Donyell Malen -), Luuk de Jong 8, Hirving Lozano 7.5 (87. Bart Ramselaar -).

Opstelling Ajax: Andre Onana 4.5; Noussair Mazraoui 5.5, Frenkie de Jong 5, Daley Blind 4,5, Nicolas Tagliafico 6; Lasse Schöne 5 (46. Donny van de Beek 6), Carel Eiting 4.5; Hakim Ziyech 6.5, David Neres 5 (83. Ryan Gravenberch -), Dusan Tadic 5; Klaas-Jan Huntelaar 5 (46. Kasper Dolberg 5.5)

Man of the Match: Denzel Dumfries

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen