Ten Hag zou zelfde tactiek tegen PSV kiezen als het over mocht

23 september 2018, 19:28

Erik ten Hag staat achter de tactische keuzes die hij heeft gemaakt voor het duel zondagavond tegen PSV. Hoewel Ajax er hard af ging in Eindhoven, zou de oefenmeester van de Amsterdammers hetzelfde speelplan gebruiken, als hij het nog een keer over mocht doen. "Dit was de beste keuze, met de opties die we hadden", vond hij over de tactiek om Frenkie de Jong en Daley Blind achterin op te stellen.

Dat de uitvoering een stuk minder was, erkende hij overigens ook. "Dit is een ongelofelijke domper. PSV was scherper, daarop worden we afgetroefd", aldus Ten Hag, voor wie de zeperd als een grote verrassing kwam, tegenover FOX Sports. "De voortekenen waren er niet naar, we zaten in een goede reeks. Maar vandaag was het gewoon te weinig. Hier moeten we van leren, want hoe we zijn afgetroefd, dat kan niet."

Hoewel Luuk de Jong erg belangrijk was voor PSV en Ajax daar zonder Matthijs de Ligt geen antwoord op had, bleef Ten Hag achter zijn keuzes staan. "Ja, ik zou het weer zo doen als ik het over mag doen. Dit was de beste keuze, maar we hebben het niet goed uitgespeeld. We kwamen er niet doorheen en de vorige keer hebben we met Maximilian Wöber hier ook verloren."

Al met al moet Ajax zich schamen voor de prestatie tegen PSV. Ten Hag hoopte vooral dat zijn elftal hiervan iets leert. "Dit moet hard komen, dit moet pijn doen. Want hier moeten we van leren. Het was gewoon te weinig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen