Manu scoort bij knappe winst Akhisar, remise voor De Guzman

24 september 2018, 07:45

Elvis Manu heeft met Akhisar Belediyespor voor een grote verrassing gezorgd in Turkije. In eigen huis was de nummer voorlaatst met 3-0 te sterk voor Galatasaray met Garry Rodrigues en met Ryan Donk op de bank. De voormalig Feyenoorder opende de score na rust. In Duitsland pakte Eintracht Frankfurt een punt in eigen huis tegen RB Leipzig: Jonathan de Guzman deed ruim zeventig minuten mee (1-1). In België boekte Anderlecht een last minute overwinning op Standard Luik.

Met Garry Rodrigues in de basis leek nummer twee Galatasaray op de goede weg in de Turkse Süper Lig toen het vlak voor de rust een penalty kreeg tegen Akhisar Belediyespor, de bekerwinnaar van vorig jaar. De Nederlander die in de Europa League donderdag nog zo'n mooie treffer maakte, faalde echter vanaf elf meter. Het bleek de aanzet tot nog meer tegenslagen: zeven minuten na rust zette Manu, na een heerlijk hakje van Adrien Regattin de thuisploeg namelijk op een 1-0 voorsprong.

Tien minuten voor tijd verdubbelde Güray Vural vanaf elf meter de score, die dankzij een treffer van Mustafa Yumlu vlak voor tijd, na een fout van keeper Fernando Muslera die een hoge bal los liet, nog pijnlijk hoog uitviel. Door het verlies neemt Galatasaray de koppositie niet over en blijven ze tweede achter Istanbul BB.

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 1-1

Zonder de nog geschorste Jetro Willems kwam Eintracht prima voor de dag in eigen huis tegen RB Leipzig, dat net als de Duitse bekerwinnaar in de Bundesliga nog enigszins zoekende is. Gelson Fernandes opende na een klein half uur de score voor de thuisploeg, waar De Guzman in de basis begon. De Nederlander kon echter niet voorkomen dat de bezoekers nog terug kwamen: Emil Forsberg maakte uit een strafschop acht minuten na rust gelijk. Beide ploegen schieten weinig op het met punt en blijven in het rechterrijtje staan.

Anderlecht - Standard Luik 2-1

?Beide ploegen kennen tot dusver een zeer matig seizoen en gingen midweeks onderuit in de Europa (tegen Spartak Trnava en Sevilla). Dus wilden ze zich revancheren in de Belgische Jupiler Pro League. Vlak voor rust kwam de ploeg van Michel Preud'homme op voorsprong dankzij Moussa Djenepo op aangeven van oud-AZ'er Sébastien Pocognoli. Ivan Santini - de topscorer van de Belgische competitie - maakte na ruim zeventig minuten gelijk en zag hoe verdediger Bubacarr Sanneh die in blessuretijd zijn ploeg de overwinning en zo de derde plaats in de Belgische competitie bezorgde.