AEK Athene ook in Griekenland onderuit, Benfica terug aan kop

23 september 2018, 21:21

AEK Athene heeft de nederlaag tegen Ajax in de Champions League ook gevoeld in de Griekse competitie. De eerste drie duels was de Ajax-opponent nog ongeslagen en zonder tegendoelpunten, maar net als in Amsterdam werd er zondagavond ook verloren op bezoek bij PAOK Saloniki (2-0). Benfica, de andere ploeg uit de poule van de Amsterdammers, had zondagavond in Portugal weinig problemen met Deportivo Aves (2-0).

Na ruim een half uur wipte João Félix zijn ploeg op voorsprong, na een knappe steekpass van Pizzi. Na een klein uur spelen moest de doelpuntenmaker het veld geblesseerd verlaten en vanaf de kant zag hij hoe Franco Cervi de score verdubbelde namens Benfica en de zege binnen haalde. Hij had een beetje geluk, want zijn inzet werd van richting veranderd, waardoor keeper Quentin Beunardeau kansloos was. Door de zege blijft Benfica aan kop in Portugal, al kunnen Sporting Braga en Sporting Portugal nog wel op gelijke hoogte komen. Desportivo Aves blijft voorlaatste met slechts één punt.

AEK Athene - dat met enkele andere spelers speelde dan in Amsterdam - verloor zondagavond op bezoek bij PAOK dankzij twee doelpunten van Aleksandar Prijovi?. De spits scoorde na een half uur en herhaalde dat kunstje na een uur voetballen. Nederlander Diego Biseswar deed negentig minuten mee bij de thuisploeg. Oud-AZ'er Pontus Wernbloom bleef negentig minuten op de bank bij PAOK. 

Eerder dit weekend won Bayern München, de vierde ploeg in Groep E, van Schalke 04 in de Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen