ErediVisie: Vrolijke Voetbal Vereniging, kippenvel en Viergever

24 september 2018, 12:11

Wie het laatst lacht, lacht het best. Ajax reisde vol vertrouwen af naar Eindhoven, maar kreeg in het Philips Stadion een rechtse directe van de concurrent. Mark van Bommel overtuigde met zijn ploeg een stuk meer dan de gasten. Maar er gebeurde meer: het vrolijke voetballende VVV-Venlo had geen problemen met NAC Breda, Steven Berghuis deed een uitstekende imitatie van Neymar en de hartverwarmende eerbetonen op de velden voor het drama in Oss zorgden voor kippenvel. Zoals de VAR bij FC Groningen tegen AZ kijken we terug op de afgelopen speelronde, in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Zoete wraak van Viergever

Nick Viergever moest vertrekken bij Ajax. Een keuze die gemaakt werd nog voor Erik ten Hag in Amsterdam werd aangesteld en dus deed de coach geen moeite om de mandekker te behouden. Daar heeft hij ongetwijfeld pijn in zijn buik van gehad in Eindhoven, toen hij in rust met 3-0 achter stond en hij in Perr Schuurs en Maximilian Wöber geen alternatieven zag om achterin duels met Luuk de Jong aan te gaan. "Met de opties die we hadden, was dit de beste keuze", sprak de coach. Is er dan toch te snel afscheid genomen van Viergever? Wellicht geen absolute hoogvlieger, maar toch zeker niet minder dan het centrum van Ajax dat tegen PSV faalde. Een type à la Viergever hadden ze goed kunnen gebruiken.  

{image[327581][right-half][]}Vrolijke Voetbal Vereniging-Venlo

Alles leek erop dat Maurice Steijn deze zomer zou vertrekken bij VVV-Venlo. Er was belangstelling van meerdere clubs en bovendien leek de oefenmeester het optimale rendement uit zijn ploeg te hebben gehaald. Beter kon het eigenlijk niet meer worden. Toen de juiste aanbieding niet kwam, tekende coach gewoon bij om verder te bouwen. En met succes! Ondanks dat smaakmakers Vito van Crooij en Clint Leemans vertrokken en Lennart Thy terugkeerde naar Duitsland, gaat het nóg beter dan afgelopen seizoen. Na zes duels heeft de ploeg slechts één keer verloren en kreeg het pas vier tegengoals - alleen PSV incasseerde er minder. Voorlopig is het in Venlo dus een Vrolijke Voetbal Vereniging.

Kippenvel

Hoe primitief de voetballerij soms kan zijn, zien we regelmatig in het nieuws en staat vaak genoeg in de schijnwerpers. Maar dat sport verbindt en supporters ook wel degelijk meeleven, bleek dit weekend maar weer. In de Nederlandse stadions waren er diverse kippenvel-momenten bij de stiltes die werden gehouden naar aanleiding van het trieste ongeval in Oss. Met name in Arnhem was er een hartverwarmend applaus en indrukwekkende minuut stilte. Ook dat mag zéker gezegd worden.

{image[328996][left-half][]}Smaakmakers op de bank

Het was een weekend waarin genoeg te smullen viel, toch zaten er opvallend veel smaakmakers op de bank. Bryan Linssen, vorig jaar de MVP van Vitesse, werd gepasseerd. Emmen-aanvoerder Anco Jansen was weer fit, maar moest genoegen nemen met een invalbeurt. En ook Heraclied Brandley Kuwas begon niet in de basisopstelling tegen De Graafschap. Wat de soms zwaarwegende redenen ook waren, deze smaakmakers zien we liever op het veld dan op de bank!

{image[328962][right-half][]}Steven 'Neymar' Berghuis

Voetballers hebben al het imago makkelijk naar de grond te gaan om het minste of geringste. Tijdens het WK kreeg Neymar van heel de wereld van langs omdat hij de ene schwalbe na de andere maakte. Maar zijn duikpartijen vallen bijna in het niet bij de actie van Berghuis tegen FC Utrecht. De aanvaller kreeg een heel licht tikje tegen zijn hoofd, maar ging naar de grond alsof Rico Verhoeven hem met volle kracht van achteren raakte. Hoewel hij spijt betuigd heeft, blijft het een gekke actie. Is Berghuis een verre achterneef van Neymar of heeft hij net als oud-profvoetballer Vinnie Jones ambities in de acteerwereld?

Wat er verder op opviel...

Marco Bizot is een penalty-killer

De effectiviteit van Tim Matavz

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen