Cambuur voegt fysieke trainer van Oranje toe aan technische staf

24 september 2018, 12:49

SC Cambuur heeft Nicky Boonstra en Jan Kluitenberg toegevoegd aan de technische staf. Het duo krijgt de verantwoordelijkheid over de fysieke begeleiding en zijn samen daarmee de opvolger van de vertrokken Pim Koolwijk. Kluitenberg is als fysieke trainer ook betrokken bij het Nederlands elftal en gaat zijn collega Boonstra opleiden. 

Kluitenberg gaat de jongere Nicky Boonstra begeleiden bij het maken van de conditionele programma's. "Mensen met talent en toekomst opleiden en doorschuiven past binnen ons beleid. Zo zijn we met iedereen bezig om een traject uit te stippelen en Nicky krijgt nu de kans om zich onder de vleugels van Jan verder te ontwikkelen. Dat is goed en mooi voor zowel Nicky als de club. Jan zijn CV spreekt wat dat betreft voor zich en van zijn kennis en kunde kunnen we allemaal profiteren", aldus technisch manager Foeke Booy. Eerder was Kluitenberg ook werkzaam bij bijvoorbeeld Feyenoord, AZ, Benfica en FC Twente. 

Cambuur presteert onder hoofdtrainer René Hake vooralsnog uitstekend in de Eerste Divisie. Na zes duels staan de Leeuwarders samen met NEC op de tweede plaats met veertien punten, achter koploper Go Ahead Eagles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen