Cocu blij met punt: "Vond het team ontzettend hongerig"

25 september 2018, 08:17

Hij leek al min of meer op weg naar de uitgang bij Fenerbahçe, maar Phillip Cocu pakte maandag een belangrijke strohalm. De Nederlandse coach speelde ondanks een achterstand met 1-1 gelijk tegen Besiktas en kan daar wel mee leven.

De trainer zag Ryan Babel de 0-1 maken, maar twintig minuten voor tijd kwam de geplaagde thuisploeg langszij. "Ik vond vooral onze eerste helft zeer goed", luidt de reactie van de trainer op de clubwebsite. "We speelden aanvallend voetbal en lieten Besiktas niet in het duel komen. We kregen vier of vijf grote kansen, maar vergaten het steeds af te maken. De tegenstander scoorde met het eerste schot dat zij losten en dat kwam hard aan bij ons."

Donderdag maakte Fener tegen Dinamo Zagreb (4-1) verlies nog een uitgebluste indruk, waardoor de kritiek op Cocu toenam. Maandag tegen Besiktas was dat niet het geval. "Ik vond het team ontzettend hongerig. De spelers wilden echt iets rechtzetten voor de supporters. We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar moeten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De manier waarop we gespeeld hebben, geeft me voldoening."

Cocu is ondanks zijn belabberde start in Turkije niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. "Laten we samen doorgaan tot het einde", zegt hij. "Laten we met z'n allen vechten. Geef ons de kans om te laten zien dat we alles willen doen voor onze fans. Natuurlijk zijn we teleurgesteld over vandaag, want wij gingen voor de winst. Wij verdienden het ook om te winnen, maar soms krijg je niet waar je recht op hebt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen