Modric: "Het is een grote eer en een fantastisch gevoel"

25 september 2018, 08:40

Voor het eerst sinds 2007 is iemand anders dan Lionel Messi of Cristiano Ronaldo verkozen tot beste speler van de wereld. Real Madrid-middenvelder Luka Modric ontving maandagavond de prijs van wereldvoetballer van het jaar en is daar bijzonder trots op.

"Het is een grote eer en een fantastisch gevoel om deze prijs in handen te hebben", zei hij na het ontvangen van de award. "Ik wil ook Mohamed Salah en Cristiano Ronaldo feliciteren met hun sterke seizoen. Ik wil weet zeker dat zij in de toekomst nog vaker gaan meestrijden om deze prijs."

"Deze prijs is niet alleen van mij, maar ook van mijn Real Madrid-ploeggenoten, mijn trainers en iedereen van de Kroatische nationale ploeg. Ik wil ook mijn familie bedanken, want zonder hen zou ik niet de speler zijn die ik nu ben."

Dat Modric gewonnen heeft, deed enigszins stof opwaaien omdat Ronaldo en Messi buiten de boot vallen. "Ik ga er niet over of het terecht is of niet. Ik wil gewoon iedereen bedanken die op me gestemd heeft." Ronaldo en Messi waren maandag de opvallende afwezigen bij het voetbalgala. "Iedereen moet dat zelf weten. Natuurlijk had ik graag gehad dat ze erbij waren, maar ze waren er niet."

De 33-jarige spelmaker van Real Madrid vindt het mooi dat hij Kroatië de prijs heeft kunnen bezorgen. "Dit is belangrijk, want het laat zien dat er ook voor kleine landen veel mogelijk is. Zolang je erin blijft geloven en je had blijf werken, kunnen dromen werkelijkheid worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen