Dolberg krijgt woensdag basisplaats in bekerduel Ajax

25 september 2018, 11:26

Kasper Dolberg kan zich op gaan maken voor zijn eerste basisplaats van het seizoen in Ajax 1. De Deen staat woensdag tegen Te Werve zeer waarschijnlijk aan de aftrap bij de Amsterdammers, meldt Erik ten Hag.

Dolberg speelde afgelopen vrijdag een helft bij Jong Ajax en deed zondag 45 minuten mee tegen PSV. Woensdag start hij zeer waarschijnlijk in de basis in de bekerwedstrijd. "Als hij er goed uit is gekomen, dan zou het zomaar kunnen dat hij woensdag gaat starten", zegt Ten Hag tegen Ajax TV.

"Hij heeft vrijdag een halve wedstrijd gespeeld en zondag een halve wedstrijd gespeeld. Dat betekent dat hij in het ritme aan het komen is. Dat heeft hij ook nodig om de vijf procent die hij nog mist, te kunnen dichten. Dan kan hij in grote wedstrijden echt een rol voor ons gaan spelen. Je ziet zijn klasse en we hebben hem nodig, maar hij moet verder ritme opbouwen en vertrouwen krijgen."

Wie er woensdag niet bij is, is Matthijs de Ligt. De club neemt geen risico om hem in te zetten in het bekerduel met de tweedeklasser uit Rijswijk. "Ik verwacht dat hij in de loop van de week opknapt en er tegen Fortuna Sittard bij kan zijn", zegt Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen