United verslikt zich op Old Trafford in Derby County

25 september 2018, 23:14   Bijgewerkt: 25 september 2018, 23:33

Manchester United heeft zich dinsdagavond voor eigen publiek geblameerd in de League Cup. Het team van trainer José Mourinho werd op Old Trafford uitgeschakeld door Derby County. United knokte zich in de reguliere speeltijd nog terug tot 2-2, maar werd na een strafschoppenreeks alsnog uitgeschakeld door de nummer zes van het tweede Engelse niveau.

De wedstrijd op Old Trafford begon fantastisch voor Manchester United, dat na drie minuten op voorsprong kwam. Aan het einde van een flitsende aanval stond Juan Mata, die met een bekeken schot United al heel snel op 1-0 zette. Hoewel een verdubbeling van de score uitbleef, leek het publiek in Manchester zich geen zorgen te maken hoeven. Tot de wedstrijd na een uur spelen plots kantelde.

Eerst maakte Harry Wilson de 1-1 door een vrije trap achter Sergio Romero te schieten. De Argentijnse doelman ging een paar minuten later de fout in door de bal buiten het strafschopgebied met de hand te raken. United moest verder met tien man en kwam vlak voor tijd met 1-2 achter door een doelpunt van Jack Marriott.

Het drama leek compleet, tot Marouane Fellaini diep in de blessuretijd de 2-2 maakte. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd gingen de clubs direct door naar de strafschoppenserie. Beide ploegen maakten daarin lange tijd geen fout. Zo scoorden bij Derby County Florian Jozefzoon (ex-PSV) en Mason Mount (ex-Vitesse). Bij de achtste strafschop ging het mis bij United-verdediger Phil Jones.