Nijland: "Als we gaan panikeren zou ik geweldige nietsnut zijn"

26 september 2018, 07:42

Door de slechte resultaten met FC Groningen staat Danny Buijs onder druk, maar de clubleiding houdt het volste vertrouwen in hun trainer. Dat een vervanger klaar zou staan, wordt dan ook stellig ontkend. "Als dat zo zou zijn, dan zou ik toch een ongelooflijke nietsnut zijn?", zegt directeur Hans Nijland.

"Als dat zo is, dan moet niet Danny Buijs, maar Hans Nijland opstappen bij FC Groningen", is Nijland duidelijk in De Telegraaf. "Maar dat is allebei totaal niet aan de orde. We hebben heel bewust gekozen voor Danny. Daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan, totaal niet. We hebben talloze gesprekken gevoerd en er heel bewust een assistent als Hennie Spijkerman bij gezocht. Als we dan na zes wedstrijden, op z'n Belgisch gezegd, gaan panikeren, dan zou ik een geweldige nietsnut zijn. Hier geldt: achter elkaar staan, knokken, knokken, knokken. En uiteindelijk gaan we het flikken. Ook al is het lastig."

Van een crisis wil Nijland niet spreken. "Maar het zou raar zijn als ik, nu we ervoor staan zoals we ervoor staan, op dit moment helemaal zorgeloos door het leven ga. Natuurlijk niet. Maar het kwartje zal toch wel een keer de goede kant opvallen?" Naast de belabberde resultaten was Sergio Padt deze week al de zesde Groningen-speler in minder dan een jaar tijd die in opspraak raakte. Nijland: "We hebben te veel gedoe gehad. Na vorig seizoen hebben we al gezegd dat het afgelopen moet zijn met al het randgebeuren. Ik hoop van harte dat we er schoon van blijven. We staan onderaan in de Eredivisie en moeten daar zo snel mogelijk weg zien te komen. Eerst op naar FC Twente-thuis voor de beker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen