Spoorboekje: Feyenoord treft Gemert, toewijzing EK 2024

27 september 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 27 september.

Nieuws

Wie krijgt het EK van 2024?

Duitsland en Turkije horen vanmiddag wie het EK van 2024 mag organiseren. Onze oosterburen zijn de favoriet, Turkije schikt zich in de underdogrol. De evaluatiecommissie van de UEFA ziet meer voordelen in de Duitse kandidatuur. Zo zijn er zorgen over de mensenrechten in Turkije, en heeft Duitsland een betere infrastructuur. Echter hoeven de stemgerechtigden het advies niet over te nemen en blijft het een spannende race.

Wedstrijden

FC Groningen - FC Twente (18.30 uur)

Een beladen duel in de KNVB Beker. Na een paar bewogen dagen vanwege de opgepakte Sergio Padt gaat het vandaag weer over voetbal bij FC Groningen. Met nieuwe aanvoerder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339070/te-wierik-volgt-padt-op-als-aanvoerder-van-fc-groningen/,_blank,Mike te Wierik] wil de Eredivisie-hekkensluiter het blazoen oppoetsen. Met FC Twente als tegenstander wordt dat geen eenvoudige opgave. Voor de Tukkers is het een ideale test om te kijken waar de ploeg staat ten opzichte van een eredivisionist.

Gemert - Feyenoord (20.45)

Titelverdediger Feyenoord sluit de eerste ronde van de KNVB Beker af met een uitwedstrijd tegen hoofdklasser Gemert. Echter is niet het sportcomplex van de amateurvereniging het decor, maar het stadion van Helmond Sport. Om veiligheidsredenen wordt uitgeweken naar Helmond. Ook anders is de loting voor de volgende ronde. Normaliter zouden de overgebleven clubs na Gemert - Feyenoord in de koker gaan. Maar de KNVB heeft besloten om voortaan op zaterdagavond te loten.

Empoli - AC Milan (21.00 uur)

AC Milan is uiterst stroef begonnen aan het seizoen en moet nu echt punten gaan pakken, wil het een rol van betekenis spelen in de Serie A. Van de eerste vier wedstrijden wonnen de Rossoneri er slechts eentje. Met daarbij twee remises is de oogst erg mager. Het wordt daarom wel weer eens tijd voor een driepunter. Met promovendus Empoli als tegenstander behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Groningen – FC Twente, FOX Sports 2, live verslag van KNVB Beker-duel

20.30 uur: Greuther Fuerth – HSV, FOX Sports 4, live verslag van 2. Bundesliga-duel

20.45 uur: Gemert – Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van KNVB Beker-duel

21.00 uur: Empoli – AC Milan, Ziggo Select, live verslag van Serie A-duel

22.00 uur: Girona – Real Betis, Ziggo Voetbal, live verslag van Primera División-duel

23.00 uur: KNVB Beker Highlights, FOX Sports 1, hoogtepunten van eerste bekerronde

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen